Katar Emiri  Tahran'a Gidiyor

Katar Emiri Tahran'a Gidiyor

Katar Emiri İran'ın nükleer ve enerji güvenliğini görüşmek üzere Perşembe günü Tahran'ı ziyaret edecek

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi ile görüşmek üzere yarın Perşembe günü Tahran'a gidecek.

Reuters'e göre Katar Emiri, İranlı yetkililerle 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırma çabalarını ve Rusya-Ukrayna savaşının arka planında Avrupa'daki enerji güvenliğini tartışacak.

İran "IRNA" ajansına göre iki taraf, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesini, özellikle Doha 2022'de Dünya Kupası'nın kurulmasına ilişkin işbirliğini ve Tahran'ın bu konuda oynayacağı rolü tartışacak.

Bu yıl Doha ve Tahran, 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmakla ilgili bazı alanlarda işbirliği yapmak üzere anlaşmalar imzaladı.

Katar, 21 Kasım'da başlayacak olan FIFA Dünya Kupası Finallerine Arap bölgesi ve Orta Doğu'da ilk kez düzenlenecek büyük bir spor etkinliğinde ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Katar Emiri'ne üst düzey bir siyasi ve ekonomik delegasyon eşlik ediyor; İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi'nin geçtiğimiz Ağustos ayında Katar'a yaptığı ziyarette iki ülke arasında varılan siyasi ve ekonomik anlaşmaların takibi.

Birkaç gün önce İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bagheri Kani, Tahran'ın Doha ile ilişkilerinin istenilen seviyeye ulaşmadığını belirterek, bu hedefe ulaşmak için tüm ortak enerjilerin kullanılması çağrısında bulundu.

Katar tarafından yapılan açıklamaya göre, Salı günü, Katar ve İran arasındaki Siyasi Danışma Komitesi, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve bunları destekleme ve geliştirmenin yollarını tartışmak için ilk toplantısını yaptı.

Ziyaret, özellikle Katar Emiri İran'ı ziyaret ettikten sonra İran nükleer anlaşmasını canlandırma çabalarını görüşmek üzere Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edeceği için büyük önem taşıyor.