Kara Para Aklama Merkezi BAE Söz Verdi

Kara Para Aklama Merkezi BAE Söz Verdi

BAE, yoğun inceleme altındaki gri ülkeler listesine alındıktan sonra kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele için “önemli önlemler” almayı taahhüt ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dubai (AFP) - Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu'nun finans merkezini yoğun inceleme altındaki gri bir listeye yerleştirdikten sonra kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele için "önemli önlemler" alma sözü verdi.

Zengin Körfez ülkesi, Yemen, Suriye ve Güney Sudan gibi ülkelere katılmak üzere Paris merkezli 23 üyeli Mali Eylem Görev Gücü listesine Cuma günü eklendi.

Küresel izleme örgütü yaptığı açıklamada, gri listedeki ülkelerin "kara para aklama, terörün finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı ile mücadele etmek için sistemlerindeki stratejik eksiklikleri gidermek için Mali Eylem Görev Gücü ile aktif olarak çalıştığını" söyledi.

"BAE'deki üst düzey yetkililer, ülkenin güçlü taahhüdünü doğruladılar ve BAE mali suçlarla mücadele etmek ve sistemin etkinliğini artırmak için bir dizi önemli önlem uygulamaya devam ederken, kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele çabalarını sürdürdüler. "WAM" ajansı tarafından Kara Para Aklamayla Mücadele İcra Dairesi'nin yetkisine göre bildirilene göre, bu Suçla mücadeleye yönelik ulusal strateji ve BAE için Ulusal Eylem Planı doğrultusunda kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele sürecek