Kamalak'tan AK Partiye Seçim Önerisi

Kamalak'tan AK Partiye Seçim Önerisi

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, AK Parti'ye seçim şarkısı önerisinde bulunarak, 'besmeleyle değil, Fatiha ile başlasınlar' dedi...

Yüksek Seçim Kurulu'nun yasak getirdiği AK Parti'nin "Haydi Bismillah" seçim şarkısını değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İktidar partisi 13 yıl sonra besmele ile işe başlıyor. Kanaatimce Fatiha ile başlasa daha iyi olacak" diye konuştu.

Radikal'de yer alan bilgide; Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarının tanıtımı ve bayramlaşma törenine katıldı. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda İstanbul 1'inci, 2'inci ve 3'üncü sıra milletvekili adayları tek tek sahneye davet edilerek partililere tanıtıldı. Kendisi de İstanbul 1'inci bölge 1'inci sıradan aday olan Mustafa Kamalak 'Başbakan Kamalak' sloganlarıyla kürsüye çıktı. Kürsüden partililere hitap eden Kamalak, AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak "Bu kadar yanılan bir ekibe, bu kadar kandırılan bir gruba Türkiye gibi güzide bir ülkeyi yönetmesi konusunda görev verilebilir mi?" diye sordu. Sahnede milletvekili adayları ile salonu dolduran partilileri selamlayan Kamalak, bahçede de vatandaşlarla selamlaştı.

"NE OLDU DA ORADA SEÇİM YAPAMAZ HALE GELDİK"

Program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Kamalak, Doğu'da seçim sandıklarının taşınmasına yönelik bir soruya “Demokratik bir ülkede sandık güvenliği son derece önemlidir. Temel ilke de zorlaştırma değil, kolaylaştırmadır. Sandık seçmenin ayağına götürülüyor. Burada seçim yapılamaz diyen hakimlerimize kızıyorlar ama kızmaya hakkımız yok. Onlar orada bir tehlikenin olduğuna işaret ediyor. Burada asıl üzerinde durulması gereken, ne oldu da biz orsada seçim yapamaz hale geldik?" diye konuştu. Ak Parti'nin Yenikapı'da düzenlediği teröre karşı miting hakkında konuşan Kamalak, "13 yıldır tek başına iktidarda olan bir parti, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı'daki terörü bastırmak yerine İstanbul'da devlet mitingi yapıyor. Eğer terörü tel'in mitingi yapacaksan git bunu Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta yap" şeklinde konuştu.

‘BESMELEYLE DEĞİL FATİHA İLE BAŞLASALAR DAHA İYİ OLACAK'

Yüksek Seçim Kurulu'nun yasak getirdiği Ak Parti'nin "Haydi Bismillah" seçim şarkısı üzerine konuşan Kamalak "İktidar partisi 13 yıl sonra besmele ile işe başlıyor. Kanaatimce Fatiha ile başlasa daha iyi olacak" dedi. Kamalak, bazı kanalların yayın platformlarından çıkartılmasına yönelik uygulamaya "Yanlış hesap Bağdat'tan geri döner. Şimdi Bağdat'a gitmesinden, Türk mahkemesinden geri döner" diye düşünüyorum.