Kamalak: Kimseyi Dinlemedik Esad'a Gittik

Kamalak: Kimseyi Dinlemedik Esad'a Gittik

Kamalak: Kimseyi dinlemedik Esad'a gittik, gelinen noktada bir Allah'ın kulu Suriye politikasının doğru olduğunu söyleyebiliyor mu?

Sinop'ta konuşan Saadet Partisi eski genel başkanı Mustafa Kamalak, Suriye politikasının geldiği noktaya dair açıklamalar yaptı.

SURİYE POLİTİKASI BAŞTAN BERİ YANLIŞTI

Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Kamalak: "Türkiye'nin bu günkü duruma düşmesinin temel sebeplerinden biri Suriye politikasıdır. Akıl bir işin sonunu görebilmektir. İşin başındayken yolda ne gibi engeller var, ne gibi riskler var? Bunu tahmin etmek kolay değil ama, akıl orada devreye girer. O yüzden diyoruz ki akıl bir işin sonunu görebilmektir. Biz Saadet Partisi olarak Suriye politikasının sanıldığı gibi kolay olmayacağını, Türkiye'yi bir takım açmazlara sürükleyeceğini düşünerek, 'hayır gitmeyiniz' denmiş olmasına rağmen 20 civarında basın mensubu ve Saadet Partisi yöneticileriyle Suriye'ye gitmiş ve Esad'ı uyarmıştık. Biz Suriye'ye gittik diye bizi 'Esedci' ilan ettiler. Güçlü bir iktidara karşı 'yolunuz yanlış' diyebilmek kolay değil. Gelinen noktaya bakalım. Şimdi bir Allah'ın kulu Suriye politikasının doğru olduğunu söyleyebiliyor mu?" dedi.