Kafkasya'da Çatışma: 8 ÖLÜ

Kafkasya'da Çatışma: 8 ÖLÜ

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının verilerine göre Çeçenya'nın Vedeno ilçesi Kharachoi köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Mücahidler ile kukla Kadirov'un...

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının verilerine göre Çeçenya'nın Vedeno ilçesi Kharachoi köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Mücahidler ile kukla Kadirov'un polis çetesi arasında dün (13.Temmuz.Çarşamba) büyük bir çatışma yaşandı ve gelen haberlere göre en az 7 Kadirovist polis çetesi üyesi ağır yaralandı 1 tanesininde öldürüldüğü bildirildi.

13.Temmuz.Çarşamba günü yerel mürted Kadirov polis çetesi Vedeno ilçesi Kharachoi köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Mücahidlerin mobil timi ile silahlı çatışmaya girdi. Şiddetli çatışma gece aralıklarla devam etti ve kukla yönetim bu sabah (14.Temmuz.Perşembe) bölgeye takviye birlikler gönderdi.

Köyde yaşayan yerel sakinler kukla polis çetesinin, Mücahidlerin bulunduğu tahmin edilen ormanlık alanın güney bölgesine periodik olarak havadan helikopter ile roket ve karadan havan topu atışları yaptığını bildirdi.

İşgal medya kaynaklarıda Rusyanın baş kuklası Kadirov'un polis çetesi kayıplarının 7 ağır yaralı ve 1 ölü olduğunu ancak Mücahidlerin kayıpları hakkında ellerinde bilgi olmadığını duyurdu. İşgal medya kaynaklarının raporlarına göre yaralılar Caharkale (eski Grozny) Vedeno ve Shali'deki hastanelere nakledildi.

Bölgeden gelen son haberlere göre Kadirov iç kuvvetler polis çetesi tarafından Kharachoi köyü eteklerinde kontrol noktaları kuruldu ve çok sayıda BMP ve BTR zırhlı askeri araçlar ile bölge abluka altına alındı.

Bu arada geçtiğimiz günlerde buradan verdiğimiz bir haberde yaz mevsimin başlaması ile dağlara çok sayıda genç Mücahidin gittiğini ve STK raporlarına göre Çeçenyada sadece üç ilçedeki ormanlık alanların derinliklerine 120 kişinin gittiği tahmin ediliğini bildirmiştik

Diğer raporlara göre de son üç hafta içinde sadece bir Kurchaloi ilçesi dağlarına 100 kişinin üzerinde genç gitti.

Tekrar hatırlatalım Çeçenya baş kuklası Kadirov'un medya kaynaklarının 10.Temmuz günü duyurulan bir haberine göre, yerel mürted çete lideri Kadirov'un akrabalarından Hosy-Yurt köylüsü en az 5 kişi dağlara Mücahidlerin yanına kaçtı. (bazı medya kaynakları ise 7 kişi olduğunu bildiriyor)

Dağlara Mücahidlerin arasına giden yerel mürted çete lideri Kadirov'un akrabalarından 4 tanesinin adı: Salambek Kadirov, Tamerhan Kadirov, Sultan Hizjriev (bir tanesinin soyadı belirsiz fakat Alimbek adında genç bir erkek Haberin detayı için Tıklayın )


Buna karşılık yerel mürted Kadirov güvenlik çetesi dağlara Mücahidlerin yanına Cihad için çıkan gençlerin yakınlarının evlerini yakmaya başladı.

Geldygen köyünde birkaç ev yaktılar. Hosi-Yurt içinde ve diğer bazı köylerde mürted polis çetesinin sivil halka korku salmak için evleri yaktığı bildirildi.

Mürtedler ise kendilerini savunarak «Mücahidlerin yakınlarının evlerinin yakılması hakkındaki kanıtları inkar ettiler ve bu bilgilerin provokasyon olduğunu» söylediler.

En son geçtiğimiz 11.Temmuz Pazartesi günü Gudermes'te Mücahidlere katılmak için dağlara giden gençlerden birinin ebeveynlerinin evinin ateşe verildi. Ayrıca evde bulunan 3 aylık bir bebekte diri diri yandı. Anne bebeğini yangından kurtaramadı çünkü Kadirovcu çete anneyi engelledi.

Geldıgen köyünde de 3 ev yakıldı.

Kurchaloi köyünde de 2 Gençler Mücahidlere sadık oldukları bahanesi ile tutuklanarak kuklalar tarafından ağır işkence yapıldı ve feci bir şekilde dövüldüler ve vücutlarına düzenli olarak elektrik akımı verilerek işkenceye tabi tutuldular.

Kadırovcular gençleri serbest bırakmak için bir şart koştular. Buna göre eğer gençler muhbir olarak çalışmayı kabul ederse, serbest bırakılacaklardı. Ancak onlar her bir hafta en az 2 kişiyi yetkililere bildirmek mecburiyetindeydi. Gençler bunu reddetti.

Bundan sonra, her iki gencin hem anne hem de baba tarafından akrabalarının evleri tamamen yakıldı.

ShamilOnline.org