Ivanka Trump’a, 'İsrail Dostları Ödülü' Verildi

Ivanka Trump’a, 'İsrail Dostları Ödülü' Verildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka'ya, geçen Salı günü Las Vegas'ta, ABD merkezli İsrail lobi grubu İsrail Amerikan Konseyi (IAC) tarafından 'İsrail Dostları Ödülü' verildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızına, geçen Salı günü Las Vegas'ta, ABD merkezli İsrail lobi grubu İsrail Amerikan Konseyi (IAC) tarafından "İsrail Dostları Ödülü" verildi.

Ivanka Trump ödülünü, Cumhuriyetçi mega bağışçı ve gazete sahibi Sheldon Adelson ve İsrailli eşi Miriam'ın elinden aldı.

İsrail Amerikan Konseyi'nden yapılan açıklamada ise (IAC), Ivanka'nın "Siyonizm ve Yahudi değerlerine olan desteği övgüye hak ediyor. Ivnka, İsrail Devleti ile güçlü bir pozitif bağlantı gösterdi ve ABD ile İsrail arasındaki dostluğun önemine inanıyor. ABD halkı ile İsrail halkı arasındaki ittifakları güçlendirmek için çalışıyor" denildi.

Ödülü kabul eden Ivanka ise, İsrail basınına bunun "muazzam bir onur" olduğunu söyledi.

İsrail The Jareusalem Post gazetesine açıklamada bulunan Ivanka, “Başkan Trump ve yönetiminin tamamı, Yahudi halkını savunmak, İsrail Devletini desteklemek ve anti-semitizm belasıyla yüzleşmek konusunda kararlı" dedi.

Ivanka konuşmasını şöyle devam etti: "Hem kızı hem de danışmanı olarak, İsrail'e Başkan Trump'tan daha büyük bir arkadaş olmadığı inancındayım."

Ivanka, hükümette daha önce deneyim sahibi olmamasına rağmen babası Başkan Trump'ın kıdemli danışmanı. Ortodoks Yahudi kocası Jared Kushner ile evlenmek için Yahudiliğe döndü.

Jared Kushner, Trump'a Orta Doğu konularında danışmanlık yapıyor.

Ivanka ve kocası Jared, Mayıs 2018'de Kudüs'teki ABD büyükelçiliğinin açılışına katıldı.

Aynı gün, İsrail keskin nişancılar, Kudüs'teki Büyükelçiliğin açılışını protesto eden yüzlerce Filistinliye ateş açarak, en az 60 protestocuyu öldürdü.

IAC'nin, geçen yılki ödülü ise ABD'nin eski BM Büyükelçisi Nikki Haley'e verildi.

Ödül her yıl,  Las Vegas'taki İsrail-Amerikan topluluğu tarafından “Siyonizm ve Yahudi değerlerine destek veren” bir kişiye veriliyor.