İsrailli subay: Ordu, Gazze Şeridi'ndeki savaşın devamına hazırlıklı değil

İsrailli subay: Ordu, Gazze Şeridi'ndeki savaşın devamına hazırlıklı değil

İşgal ordusunun üst düzey bir subayı, Gazze Şeridi'nde İsrail askeri konvoylarına yönelik koruma bulunmadığını açıkladı.

İsrail medyası, işgal ordusundan üst düzey bir subayın, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki savaşın devamına hazırlıklı olmadığını söylediğini aktardı.

İsrailli yetkili, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki çatılarda, pencerelerin yakınında ve evlerin içinde "atış poligondaki ördekler gibi" dolaştığını söyledi.

Ayrıca "Gazze Şeridi'ndeki İsrail askeri konvoylarına yönelik koruma bulunmadığına" da dikkat çekti.

İsrailli yetkili, "Gazze Şeridi'nde iyi bir mücadele için hazırlıkların yapılmadığı konular olduğuna" dikkat çekti.

Bugün, İsrail işgal ordusunun yedek kara kuvvetlerinin eski komutanı Tümgeneral Guy Tzur, Gazze Şeridi'nde siyasi eylem olmadan askeri eylemin hiçbir anlamı olmadığını doğruladı ve siyasi düzeyin ve İsrail'in başkanının performansını eleştirdi. işgal hükümeti Binyamin Netanyahu.

Siyasi düzeydeki tüm açıklamaların, uzun zaman önce bitmesi gereken savaşın devamını meşrulaştırmayı amaçladığını söyleyen Tzur, şunları kaydetti: Bu hükümet düşmesin diye Refah’ta savaşıyoruz.”

Aynı bağlamda, İsrail ordusunda eski yedek tümgeneral ve askerlerin şikayetlerinden sorumlu eski komiseri Yitzhak Brik, Gazze'ye yönelik savaşın "sadece Netanyahu'nun çıkarı için devam ettiğini" vurguladı . “amacını yitirdi ”

İsrail Kanal 12'nin haberine göre, dün İsrail işgal ordusunun sözcüsü Daniel Hagari, ordunun askeri operasyonlarla Gazze Şeridi'ndeki tüm mahkumları kurtaramayacağını doğruladı.