İsrail'in Dengelerini Alt Üst Eden Füzeler

İsrail'in Dengelerini Alt Üst Eden Füzeler

Direniş ile Hamas iktidarını bitirmek için Gazze’ye savaş açıldığını belirten Kassam: “Grad Füzeleri Furkan Savaşı'nda Dengeleri Alt Üst Etti”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, Grad füzelerinin Kassam Tugayları'nın eline geçmesinin, özelde Kassam'ın genelde ise Filistin direnişinin cihad sürecine çok önemli katkılar sağladığını söyledi.

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde bugün (09 Mayıs Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: "Savaştan önce Siyonistlerin bütün istihbarat bilgileri ve değerlendirmeleri direnişin elindeki füzelerin en fazla 25 km'ye ulaşabileceğini gösteriyordu. Fakat savaşta Kassam'ın attığı füzelerin bu sınırın çok ilerisine düştüğünü görünce şok oldular. Bu durum Siyonistlerin tedirgin olmalarını, korkuya kapılmalarını ve afallamalarını sağladı. Füzelerin korkusuyla Gazze sınırına paralel 60 km içeriye doğru hayat tamamıyla felç oldu. Füzeler, Siyonist toplum üzerinde olduğu kadar Siyonistlerin askeri ve siyasi liderleri üzerinde de büyük etki yaptı".

Ebu Ubeyde devamla şöyle dedi: "Bu füzeler Filistin direniş güçlerinin Siyonist düşmanı durdurabilecek noktada olduğunu ispat ettiği gibi, Siyonistlerin işlediği cinayetlere karşı da caydırıcı bir güce sahip olduğunu gösterdi. Direniş güçlerinin sabrı, sebatı ve fedakârlığı Siyonist düşmanla savaşa ayrı bir nitelik kazandırdı".

"Biz, füzeler olmasaydı da Gazze savaşının bu noktaya varacağından emindik" diyen Kassam sözcüsü, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Savaşın siyasi hedefini işgal devleti daha önce zaten ilan etti. O da, buradaki direnişi bitirmek ve iktidarı düşürmekti. Çünkü bunlar Siyonistlerle Amerika'nın bölgeye dayatmak istedikleri teslimiyetçi mantığa aykırıydı. Dolayısıyla önümüzde iki seçenek vardı. Ya düşmana karşı direnecek ve elimizdeki olanaklarla karşı duraktır, ya da teslim olup hezimeti kabul edecek, Doğu ve Batı'dan yardım dilenecektik. İkinci şıktan zaten uzak olan direniş birinci şıkkı tercih etti"

FİEM