İsrail'e patlayıcı sevkiyatı İncirlikten mi yapılıyor ?

İsrail'e patlayıcı sevkiyatı İncirlikten mi yapılıyor ?

ABD'nin İsrail'e silah, patlayıcı ve füze sevkiyatı Türkiye (İncirlik) üzerinden yapması, müslüman halkın endişe ve infialine sebep olmaktadır. Devlet yetkililerimiz savaşa karşı söylemlerinde samimi ise bu sevkiyatı durdurmalı!...

Adana ilindeki İncirlik Üssü'nden bu sabah 15 TIR dolusu askeri mühimmat sevkıyatı yapıldı. Üzerlerinde USAF ve Explosives (patlayıcılar) yazılı konteynırlarla yola çıkan 15 TIR, eskort eşliğinde Mersin'in Silifke İlçesi'ne gitti.

İncirlik'ten çıktıktan sonra Kozan Yolu Kavşağı'nda otobana giren TIR'ların, yüklerin Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'ndeki NATO Limanı'na aktarıldı. Üzerinde 'patlayıcı taşıyor' işareti bulunan 15 TIR'la yola çıkan malzemelerin Taşucu NATO Limanı'nda bir Amerikan nakliye gemisiyle Kıbrıs Rum kesimine götürüleceği belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri'nin sembolü USAF bulunan 15 TIR, trafik polisi eskortluğunda Mersin'e hareket etti. Özel Harekat Şubesi'nde görevli polislerin ve ABD askerlerinin koruması altındaki TIR'ların taşıdığı konteynırların NATO Limanı'nda ABD'ye ait bir nakliye gemisine yükleneceği bildirildi. Yüklemenin bir hafta sonra yapılması bekleniyor. TIR'lar yüklerini boşaltıp limandan ayrılırken, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı limana Türk bayraklı TCG Serdar adlı bir firkateyn yanaştı. Liman sahasında ve çevresinde NATO askerlerinin ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü. SAS komandoları da tertibat aldı. Balıkçı tekneleri ile turistlere de yasak getirildi. Bu arada sevkiyatın 155 konteynırlık olduğu belirtiliyor.

ABD"nin Hizbullah'a karşı İsrail'e ivedilikle sığınak delici bombalar dahil olmak üzere bomba, füze ve patlayıcı gönderdiği bilinmektedir. İsrael National News (INN) haber ajansı 'Türkiye'nin İncirlik Üssü'nden İsrail'e mühimmat sevkiyatına izin vermediği, askeri mühimmat yüklü uçakların havalanmasını engellediği' haberini vermişti.

İsrail, ABD'den talep ettiği sığınak delici GBU-28 füzelerinin teslim tarihinin öne alındığını açıklamıştı. ABD'nin incirlikten yaptığı patlayıcı ve silah sevkiyatının füzelerin teslim tarihiyle uyuşması kayda değer görünmektedir.

Bu gelişmeye paralel olarak İngiliz The Times gazetesi ilk parti 100 adet GBU-28'in Türkiye üzerinden İsrail'e gönderildiği iddiasını yayınladı.

Lazer güdümlü 2.2 tonluk çok güçlü konvansiyonel silahla donatılmış GBU-28, betonun 6 metre ya da kayalık zeminin 30 metre altındaki bir hedefi vurma gücüne sahip. F-15 tipi savaş uçakları da bu bombaları taşıyabilecek şekilde uyarlanmış durumda. GBU-28 tipi bombalar, 1999'da Kosova'da kullanılmıştı.