İsrail'den Türkiye'ye Teşekkür

İsrail'den Türkiye'ye Teşekkür

Görevini devretmeye hazırlanan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Çarşamba günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail rejiminde gerçekleşen seçimlerin ardından Savunma Bakanlığı görevini devretmeye hazırlanan Benny Gantz, Çarşamba günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Akar görüşmede; görevinden ayrılacak olması sebebiyle veda için kendisini arayan Bakan Gantz'a, iki ülke ilişkilerinin müşterek menfaatler ve karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde geliştirilmesinin önemini vurguladı" ifadeleri kullanıldı.

BENNY GANTZ'DAN AÇIKLAMA

Görevini devretmeye hazırlanan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da Hulusi Akar ile yaptığı görüşmeye dair açıklamada bulundu. Gantz, “Türkiye’deki görüşmemize takiben, ülkeler arasındaki bağların güçlendirilmesi, teröre karşı iş birliği yeteneği ve Doğu Akdeniz'deki tüm ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirme fırsatlarını görüştük. Türk savunma bakanına, ülkeler arasındaki güvenlik ilişkilerini sıkılaştırma eğiliminin devam edeceğinden emin olduğumu söyledim.” dedi. Öte yandan edinilen bilgilere göre Gantz, geçtiğimiz günlerde Kudüs'te gerçekleşen direniş eylemini kınamasından ötürü Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.