İsrail'den Nükleer Anlaşma Yorumu

İsrail'den Nükleer Anlaşma Yorumu

Aman şefi: İran'la bir nükleer anlaşma, müzakerelerin başarısız olmasındansa İsrail için daha iyidir

İsrail Askeri İstihbarat "Aman" başkanı Haron Haliva, siyasi güvenlik kabinesinin oturumunda, İran ile bir nükleer anlaşmanın "İsrail" için müzakerelerin başarısız olmasından daha iyi olduğunu açıkladı.

İsrail Wallah web sitesi , "Aman Ajansı" başkanının, anlaşmaya geri dönmenin "İsrail" için ek zaman kazanacağını ve İran'la baskı olmaksızın bir tırmanış senaryosuna daha iyi hazırlanmasını sağlayacağını söylediğini aktardı .

Haliva, "nükleer anlaşmaya geri dönmek İran'ın nükleer programı üzerindeki mevcut kısıtlamaları artıracak dedi

Haliva'nın sözleri, Mossad başkanı David Barnea'nın kabine bakanlarına Mossad'ın yıllık istihbarat değerlendirmesini sunan incelemesine yanıt olarak geldi.

Buna karşılık, Mossad şefi David Barnea Haliva'ya karşı bir tavır sundu, nükleer anlaşmaya geri dönmeye desteğini ifade etmedi, ancak ABD'yi nükleer anlaşmanın şartlarıyla ilgili her şey üzerinde etkilemek için hala zaman olduğuna inanıyor

Aman, İsrail Ordusu'nun askeri istihbarat birimi. 1950 yılında kurulmuştur. Kara, hava veya deniz kuvvetlerine bağlı olmayan bağımsız bir birimdir. Aman, Mossad'ın stratejik planlarını uygulayabileceği uygun zeminler meydana getirme görevini yürütür.

Kaynak:Haber Kaynağı