İsrail'den Cuma Saldırısı
İsrail işgal güçleri, Filistinli direniş gruplarıyla bir taraftan ateşkes görüşmeleri yaparken diğer taraftan da katliamlar işlemeyi sürdürüyor.
Siyonistlerin bu sabah (23 Mayıs Cuma) Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları üyesi 3, Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyesi 2 mücahit şehit oldu. İşgal güçleri ayrıca 6 sivili yaraladı, 25 Filistinliyi kaçırdı ve çok miktarda ekili araziyi de tahrip etti.
Kassam Tugayları yetkilileri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptıkları açıklamada, işgal güçleriyle girdikleri çatışmada şehit olan mücahitlerin isimlerinin Mühenned Hamit Avvad (23), İbrahim Şerif Mazi (20) ve Muhammed Hafız Ebu Rızk (23) olduğunu bildirdiler.
Öte yandan Kudüs Müfrezeleri sözcüsü Ebu Ahmet, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yapıtğı açıklamada işgal güçlerinin Bureyc mülteci kampının doğusundaki bölgeye düzenlediği hava saldırısında hareket üyesi iki mücahidin şehit olduğunu bildirdi.
Sözcü, şehitlerin cesetlerinin halen çatışma mahallinde olduğunu, işgal güçlerinin bölgeyi terk etmemiş olması nedeniyle ambulans ekibinin cesetlere yaklaşamadığını ifade etti.
İşgal ordusu da, Kassam Tugayları mücahitlerinin RPG roketleriyle hedef aldıkları bir tankın tahrip olması sonucu bir askerinin yaralandığını kabul etti.
FİEM
