İsrail Yedek Tugayı: Sahayı HAMAS Kontrol Ediyor

İsrail Yedek Tugayı: Sahayı HAMAS Kontrol Ediyor

İşgal "ordusunun" Gazze'de yaşadığı zorlu savaş koşulları karşısında, başta Macellan birliğindeki askerler olmak üzere İsrail askerlerinin aileleri, çocuklarının hüsrana uğradığını ve...

İşgal ordusu yedek kuvvetlerinden emekli Tümgeneral İshak Brik, İsrail işgal ordusu birliklerinin kara harekâtından 4 ay sonra Gazze Şeridi'nde yaşadığı krizin yanı sıra, kötüleşen savaş koşullarından bahsetti.

Brick sahadan "endişe verici bir tablo" olarak adlandırdığı bir tablo ortaya çıkardı ve Cumartesi günü İsrail gazetesi "Maariv"e "medyada konuşulmayan büyük bir kaos" olduğunu doğruladı.

Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana Şerid'de savaşan İsrail askerlerinden çok sayıda şikayet aldığını ifade ederek, şikayetlerin "ekipman arızaları ve eksiklikleri, lojistik hizmetlerde ve gıdada bir kriz ve Onlarca mahsur tank geri çekilmeyi bekliyor.”

Gazze Şeridi'nde kara operasyonları başlamadan önce işgal hükümetinin başkanı Binyamin Netanyahu'yu "ordunun" karşı karşıya olduğu bu sorunlar konusunda uyardığını vurguladı ve "ileriye gitmek için gereken her şeyin işe yaramadığını" ekledi.

Brik, İsrail "ordunun" savaşa gitmeye hazır olmadığını doğruladı ve "beş yıldır eğitim görmemiş" askerlerin varlığının yanı sıra ekipman eksikliğini de dile getirdi.

Direniş Sahayı Kontrol Ediyor

Filistin direnişinin tüm ilerleme eksenlerinde saldırgan İsrail güçleriyle yüzleşmeye devam etmesi ışığında Brik, Hamas'ın "hala Gazze Şeridi'ni kontrol ettiğini ve silahları ve onbinlerce savaşçısı olduğunu" kabul etti.

İşgal "ordu" , 7 Ekim 2023'ten bu yana 239'u dahil 577 askerin öldürüldüğünü kabul ettiği için, Filistin direnişinin yürüttüğü şiddetli çatışmalar sonucunda subayları ve askerleri ölmeye devam ederken, hala insan kayıplarını sayıyor. Ordunun yayınladığı son istatistiklere göre Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında öldürüldü.

İsrail medyasına göre, belirli hedefleri yok etme konusunda uzmanlaşmış özel bir birim olan Magellan birliği, kara harekâtının başlangıcından bu yana direnişle olan çatışmalarında birçok subay ve askerini kaybetti.

'Askerler hayal kırıklığına uğradı'

İşgal "ordusunun" Gazze'de yaşadığı zorlu savaş koşulları karşısında, başta Macellan birliğindeki askerler olmak üzere İsrail askerlerinin aileleri, çocuklarının hüsrana uğradığını ve savaşma motivasyonunu kaybettiğini söyledi.

İsrail askerlerinin Filistinli savaşçılar tarafından hedef alınmaya karşı kendilerini savunmasız hissettiklerini ve kendilerinin "atış poligondaki ördekler" gibi olduklarını bildirdiler.

Çarşamba günü askerlerin aileleri, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy ve 98. Tümen komutanının yanı sıra bazı askeri komutanlara oğullarının "açık ve net" olduğunu belirten bir mektup gönderdiler. Haaretz gazetesinin haberine göre operasyonel gerçeklik nedeniyle doğrudan tehlike. "İsrail.

Mektupta, "zamanı ve görevleri yönetme konusunda güven kaybı, güvensizlik hissi ve büyük operasyonel hayal kırıklığı gibi zor duyguların" yaşandığını belirterek, askerlerin "bilgi almak ve geleceğe yönelik bir plan olup olmadığını anlamak için günler geçirdiğini" belirttiler.