İsrail Yanlısı Gruplar Kongreye Baskı Yapıyor

İsrail Yanlısı Gruplar Kongreye Baskı Yapıyor

İsrail yanlısı gruplar Kongre'yi Demir Kubbe'ye 1 milyar dolar fon sağlamaya çağırdı

TERCÜME HABER -TEVHİDHABER

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birkaç İsrail yanlısı grup, ABD senatörlerine Demir Kubbe sistemini yenilemek için 1 milyar dolarlık fon sağlamaları için lobi yaptı ve bir GOP üyesini çabalarını engellediği için eleştirdi.

Geçen Eylül ayında ABD Temsilciler Meclisi'nin, füze savunma sistemini yenilemek için "İsrail"e bir milyar dolar sağlayacak bağımsız bir yasa tasarısını onayladığı, oylamanın ezici bir çoğunlukla geçtiği ve 420 üyenin lehte oy kullandığı bildirildi.

Ancak Cumhuriyetçi Senatör "Rand Paul", Demokratların öneriyi geçirmeye yönelik dört talebini defalarca engelledi ve önerilen ABD yardımından Afganistan'a yeniden tahsis edilmesi gerektiğinde ısrar etti.

Demir Kubbe sisteminin 2011'de tanıtılmasından bu yana, işgal ülke genelinde her biri 20 önleme füzesi fırlatabilen üç ila dört bataryaya sahip

Gilad Biran, Demir Kubbe sisteminin hava sahasını direniş füzeleri tehdidine karşı tam koruma sağlama yeteneklerini sorguladı.

Safa Ajansı tarafından yapılan bir çeviriye göre Biran, İbranice web sitesi Walla'ya verdiği demeçte, "Demir Kubbe sistemi füzelerin düşmesini önlemek için sihirli bir araç değil ve her sistemin zayıf yönleri ve tüm tehditlere ayak uyduramaması var" dedi.

İsrail kaynakları, Kubbe tarafından direnişin füzelerini durdurmak için ateşlenen tek bir füzenin maliyetini 35.000 dolar olarak tahmin ediyor.