İsrail ve Tunus Normalleşiyor

İsrail ve Tunus Normalleşiyor

İbrani gazetesi: İsrail ve Tunus olası bir yakınlaşmayı tartışıyorlar

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

İsrail Hayom gazetesi Çarşamba günü, Tunus muhalefetinin reddi ışığında İsrail ile Tunus arasında olası bir yakınlaşma konusunda diplomatik temaslar olduğunu bildirdi.

Gazete, kimliklerini açıklamadan "İsrail ile Tunus arasında olası bir yakınlaşmaya ilişkin diplomatik temaslar olduğu" konusunda "bilgilendirdiği" kaynaklara atıfta bulundu.

Tunus muhalefetinin ve Afrika kıtasının kuzeyindeki ülkelerdeki diğer muhalif güçlerin bu adımı reddettiği bir dönemde, İsrail, Cezayir'in Tel Aviv'e yönelik açık düşmanlığına rağmen, komşu ülkeler çemberini genişletmek istiyor.

Gazete, "İsrail ve Tunus'un geçmişte diplomatik ilişkileri olduğu ve iki ülke, Oslo Anlaşması'nın imzalanmasının ardından 1996'da Tunus ve Tel Aviv'de diplomatik temsilcilikler açtı, ancak bu ofisler, terörün patlak vermesinden hemen sonra kapatıldı" dedi. 2000'deki ikinci intifada sırasında.

İsrail'deki Dünya Tunuslu Yahudiler Federasyonu başkanı Dr. Miriam Gaz Avigal, bu ofislerin kapatılmasına rağmen İsraillilerin sınırlı da olsa İsrail pasaportu ile Tunus'a girebileceklerini açıkça belirtti. "