İsrail Şehit Olan Filistinlilerin Organlarını Çalıyor

İsrail Şehit Olan Filistinlilerin Organlarını Çalıyor

Tel Aviv yönetiminin vahşet karnesi kabarıyor. İsrail’in, katlettiği Filistinlilerin organlarını çaldığı ortaya çıktı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Şifa Tıp Kompleksi ile Endonezya Hastanesi'nde ve sözde "güvenli koridor" (Salah al-Din) yakınlarında bulunan düzinelerce cesede el koyduğunu belgelendi

, İsrail tarafından alınan cesetleler geri verildikten hemen sonra birkaç cesedi inceleyen Gazze'deki tıp uzmanları cesetlerin içinden, koklea ve korneaların yanı sıra karaciğer, böbrek ve kalp gibi diğer hayati organların çalınmış olduğunu belirledi.

İsrail, ölü Filistinlilerin cesetlerini alıkoymayı ve organlarını çalmayı yasal hale getirdi. İsrail Yüksek Mahkemesi'nin 2019 tarihli bir kararı, ordunun cesetleri geçici olarak gömmesine izin veriyor. 2021'in sonunda İsrail Knesset'i, ordunun ve polisin ölü Filistinlilerin cesetlerini tutmasına izin veren yasaları çıkardı.

2009 yılında İsveççe yayın yapan Aftonbladet gazetesinde, İsrail’in Abu Kabir adlı tıp enstitüsünün eski başkanı Dr. Yehuda Hiss ile yapılan röportaj yayınlandı. Dr. Hiss röportajda İsrail’in, organlarını kullanmak için Filistinlileri öldürdüğünü itiraf etti.

21 Aralık 2009 tarihinde İngiliz The Guardian “İsrail, patologların ailelerinin rızası olmadan ölü Filistinlilerden organ topladığını itiraf etti. Dr. Hiss, kornea toplandığını itiraf etti ancak bu uygulamanın 1990’larda sona erdiğini söylediler” diye 2000 yılındaki haberi gündeme getirdi.Reuters’ın 5 Kasım 2015 tarihli haberine göre, BM’deki Filistin baş delegesi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi başkanına yazdığı mektupta, İsrail güçleri tarafından katledilen Filistinlilerin vücut parçalarının toplandığı anlattı. Mansur, işgalci güçler tarafından öldürülen Filistinlilerin cesetlerinin korneaları ve diğer organları eksik olarak iade edildiğini bildirdi.

25 Aralık 2015’te, bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla İsrail askerleri tarafından katledilen Besim Salah’ın kardeşi Sahir Sarsur “İsrail, cenazeleri soğutucularda tutuyor. Cenazeyi teslim etmek için ‘aynı gece defnedilmesi’ şartı koşuyorlar. Gelen cenaze üzerinde herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının anlaşılması için otopsiden önce cesetlerin çözülmesini beklemek gerekiyor. Bu işlem iki gün sürüyor. İsrail, şartlara uymayan ailelere; geç defin hâlinde 13 bin dolar, otopsi yapılması durumunda ise 5 bin dolar para cezasına çarptırıyor” dedi.

KAYNAK: HABER7-TEVHİDHABER