İsrail Savunma Bakanı: Hamas'ın İran'dan aldığı 10 bin roketi var

İsrail Savunma Bakanı: Hamas'ın İran'dan aldığı 10 bin roketi var

Washington Post gazetesine bir demeç veren İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, İsrail istihbarat birimlerinin Hamas'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı ve Ramallah’taki Filistin hükümetini devirmeye yönelik komplo planını ortaya çıkardığını iddia ett

İsrail Savunma Bakanı aşırıcılık yanlılarının Batı Şeria’da da egemenlik kurmayı planladıklarına dikkat çekti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon konu ile ilgili açıklamasında “Biz yakın bir zamanda Ramallah bölgesindeki "terörist" ağını ortaya çıkardık ve HAMAS üyesi 96 "teröristi" tutukladık. Bu kişiler İstanbul’da bulunan Saleh al Arouri adlı bir kişinin yönetiminde bulunup yönlendiriliyorlardı. Biz Abu Mazen’i (Mahmud Abbas) devrim hareketine karşı kurtardık. O durumda Batı Şeria’da HAMAS yönetiminde İran silahlarına sahip bir oluşum meydana gelebilirdi” ifadelerine yer verdi.

Yaalon HAMAS’ın eskiden olduğu gibi Gazze Şeridi’nde meydana getirdiği egemenlikle İsrail için tehdit oluşturduğunu, HAMAS’ın İsrail’in varolma hakkını reddederek ülke topraklarına roket saldırıları düzenlemeye devam ettiklerini vurguladı ve “Onlar sıradan bir "terör örgütü" değildir. Onların İran’dan alınma 10 bin adet roketleri ve üretim imkanı bulunan know-how roket üretim sistemine sahip donanımlı bir orduları vardır” dedi.

 
Kaynak: Rusya'nın Sesi