İsrail Özellikle Camileri Vuruyor

İsrail Özellikle Camileri Vuruyor

Siyonist işgal güçleri Filistinlilere yönelik saldırılarında camileri özellikle hedef alıyorlar.

Siyonist işgal güçleri Filistinlilere yönelik saldırılarında camileri özellikle hedef alıyorlar. Bu yüzden gerek Gazze’de ve gerekse Batı Yaka bölgesinde çok sayıda cami işgalci Siyonistlerin saldırılarına hedef olarak yıkıldı. İşgalcilerin camileri özellikle hedef almalarının amaçlarından biri muhtemelen, buralarda insanları toplu halde yakalayabilecekleri ve çok sayıda insanı bir füzeyle katledebilecekleri beklentisi içinde olmalarıdır. Çünkü insanların toplu halde bulunabilecekleri yerleri özellikle hedef alma ve bu yolla toplu katliam gerçekleştirme stratejileri Siyonistlerin daha başka saldırılarından da biliniyor.

İşgalcilerin Gazze’ye yönelik son saldırılarında da yine camiler hedef alındı. Gazze’de son kırk yılın en büyük katliamının gerçekleştirildiği 1 Mart Cumartesi saldırılarında da güneydeki Rafah bölgesinde Bedr Camisi hedef alındı ve namazdan çıkan altı polis şehit oldu.

İsmail Heniyye hükümetinde Vakıflar ve Din İşleri Bakanı olarak görev yapan Dr. Yusuf el-Mensi işgalcilerin saldırılarında camileri hedef almaları ve son olarak Bedr Camisi’nin füze saldırısına maruz kalması hakkında yaptığı açıklamada bunun büyük bir tehlike işareti taşıdığını vurguladı.

Dr. Yusuf el-Mensi’nin yaptığı açıklamaya göre Rafah’taki Bedr Camisi’ne işgal güçleri tarafından üç ayrı füze atıldı. Her üç füzenin de camiye yönelik fırlatılması caminin kasten ve özellikle hedef alındığını gösteriyordu. Saldırı neticesinde caminin büyük bir bölümü tamamen yıkılırken namazdan çıkmakta olan altı polis de şehit oldu.

Dr. Yusuf el-Mensi’nin bugün yaptığı basın açıklamasında, tüm uluslar arası anlaşmalara ve hukuk kurallarına göre savaşlarda ibadet yerlerinin güvence altında olması gerektiğini hatırlatılarak işgal güçlerinin bu konudaki kuralları ve anlaşmaları çiğnemelerine rağmen kendilerine karşı uluslar arası alanda herhangi bir karşıt faaliyete girişilmediği dile getirildi.

FİEM