İsrail Ordusu Gazze Sınırında Alarm Durumuna Geçti

İsrail Ordusu Gazze Sınırında Alarm Durumuna Geçti

Siyonist kanal İsrail ordusunun Filistin topraklarında, özellikle de Gazze Şeridi'nde olası bir tırmanışa hazırlıklarını ortaya koydu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası Perşembe akşamı, İsrail ordusunun Cenin şehrinde ve kampında başlattığı ve çok sayıda şehit bırakan askeri operasyonun ardından, İsrail ordusunun Filistin topraklarında, özellikle de Gazze Şeridi'nde olası bir tırmanışa hazırlıklarını ortaya koydu.

Siyonist Yedioth Ahronoth gazetesi, "Güney Komutanlığı komutanı General Eliezer Toledano, Gazze'den gelecek herhangi bir roket atışına yanıt verme planını hazırlamayı bitirdi" dedi.

Gazete, Toledano'nun planı Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye sunduğunu belirterek, "amacın Hamas'a ağır bir bedel ödemek olduğunu" vurguladı.

İbrani Kanalı 14 muhabiri ise, "İsrail'deki değerlendirmeler, Gazze Şeridi'nden roket atılmasının er ya da geç neredeyse kaçınılmaz olduğu yönünde, ancak asıl soru, kaç tane, ne ölçüde olacağı

Siyonist kanalı "Kan" ise, İsrail ordusunun bölgeyi sakinleştirmek amacıyla Batı Şeria'daki saldırı operasyonlarını azaltacağını ve aynı zamanda bir tırmanışa hazırlanacağını söyledi.

Siyonist Kanalı 12, Cenin'deki askeri operasyonun ardından Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında ordu ve Şin Bet liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen İsrail güvenlik değerlendirme toplantısının sonuçlarını bu akşam yayınladı.

Netanyahu değerlendirme oturumunun ardından "İsrail'in durumu tırmandırmaya niyeti olmadığını ancak her senaryoya hazır olduğumuzu" vurguladı.

Kanala göre Netanyahu, İsrail ordusuna her türlü senaryoya hazırlanma talimatı verdi.