İsrail Medyası: Nasrallah Çatışma Yönetimi Ustası

İsrail Medyası: Nasrallah Çatışma Yönetimi Ustası

İsrail medyası, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ın mevcut savaşı nasıl yönettiğini anlatıyor, onu "bu konuda Nasrullah'ı usta " olarak tanımlıyor ve "kuzeydeki yerleşimlerde meydana gelen tehlikeli gelişmelere" değiniyor.

İsrail işgal kuvvetlerinin yedek subayı General Gershon Hacohen, Hizbullah Genel Sekreteri Sayyed Hassan Nasrallah'ın "çatışma ve savaş yönetimi konusunda hala bir usta olduğunu" söyledi.

"Yedioth Ahronoth" gazetesindeki bir makalede, Nasrallah'ın "temel olarak İsrail'in ruhunu incitmeye ve aşağılamaya odaklandığını" belirtti.

General Gershon Hacohen Nasrallah'ın Bu başarıyı 2022 'de imzalanan Lübnan-İsrail deniz sınırı anlaşmasında elde ettiğni şu anda da "Celile'deki Meron üssünü hedef alınmasının bunun tekrarı olduğunu belirtti.

Hacohen, "Hizbullah, kuzeydeki tüm cephe yerleşimlerini boşaltarak ve bölgeyi bir savaş alanına çevirerek benzeri görülmemiş bir stratejik başarı elde ettiğinden, İsrail bir kez daha küçük çaplı bir savaş çabasıyla Nasrallah'ın ağlarına düşüyor" dedi.

Hacohen, "Hizbullah, askeri bir güç olarak Lübnan, Suriye ve Irak'ta konuşlanmaya devam edecek ve İsrail için stratejik bir tehdit olarak büyüme çabalarını sürdürecek" dedi.

KAYNAK: TERCÜME -TEVHİDHABER