İsrail medyası: Hizbullah'ın hassas füzeleri...

İsrail medyası: Hizbullah'ın hassas füzeleri...

Meretz" partisinin eski başkanı, "İsrail"in iki cephede savaşmasına izin veremeyeceğini" söylerken, "Kiryat Shmona" yerleşim yerinin belediye başkanı Avichai Stern, kuzeydeki durumun "dayanılmaz hale geldiğini ve"

İsrail medyası, Lübnan'dan "İsrail"deki hassas bölgelere aniden hassas füzelerin fırlatılmasının "savaş başladığında Hizbullah'a büyük bir avantaj sağlayacağını" söyledi.

İsrail medyası, dün gece Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın "direnişin Kiryat Şmona'dan Eilat'a kadar uzanan muazzam ve isabetli füze yeteneklerine sahip olduğu" yönündeki sözlerini aktardı.

İsrail Şin Bet'inin eski yetkilisi Ilan Lotan, Hizbullah'la yapılan savaş ve yerleşimcilerin kuzeye dönüşü hakkında konuştu.

İsrail Kanalı 13 ile konuşurken, “Ne yapacağımız hakkında bir karar verilmelidir. İsrail siyasi bir yerleşime gidecek ve sonra Hizbullah güneye geri çekilecek, bu konuda şüphe yok” diye ekledi, Kuzeyde yaşayanların "büyük bir askeri savaş olmadan" evlerine dönecekleri herhangi bir durum görmüyoruz.

Aynı bağlamda Meretz partisinin eski başkanı Zahava Galon da " İsrail'in iki cephede savaşmasına izin veremez" diyerek "gerçek savaşı" kastettiğini açıkladı.

"Bize Gazze'de savaşmaya hazır olduğumuzu söylediler, biz de olanları gördük. Şu anda yapamıyoruz. Artık bir nevi asimilasyon politikası var. Nasrallah çabalıyor, biz de karşılık veriyoruz." Savunma Bakanı Yoav Galant'ın açıklamalarının "gereksiz ve objektif olmadığını" söyledi.

Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un İsrail olağanüstü hal hükümetine girişinin tam olarak Savunma Bakanı Yoav Galant'ın kuzeye saldırmaya cesaret etmesini "engellemeyi" amaçladığını söyledi.

Ateş damlaması savaşı güneyden kuzeye taşındı

Kiryat Shmona yerleşim yerinin belediye başkanı A. Vichai Stern ise kuzeydeki yerleşimcilerin 4 ay sonra "dayanılmaz bir durumda ve korkunç bir baskı altında olduklarını" söyledi.

Stern, Gallant'ın "İsrail ordusunun rütbesinin yükseldiğini" belirten mesajının ardından Seyyid Nasrallah'ın " Füzelerimiz Eilat'a kadar ulaşacak" ve "İsrail'deki daha fazla kasabayı tahliye edecekler mi" demesinin ardından ne olacağını merak etti. kuzey? "

"4 aydır evlerimizin dışındayız. Kuzeydeki hedefler nelerdir? Bizi hangi koşullarda geri döndürecekler?" kuzey."

Margaliot Konseyi Başkanı Eitan Davidi, yerleşimdeki durumun "mantıksız olduğunu ve sakinlerin istedikleri zaman girip çıkamadıklarını" ifade ederek şunları söyledi: "Manevra yapamıyoruz... Margaliot'tayken duvarların arkasına saklanıyoruz." .”Yukarı Celile Konseyi başkanı Giora Zaltz'ın Haaretz gazetesine verdiği demeçte, kuzeydeki yetkililerin açıklamaları yerleşimcilerin yaşadığı bu hayal kırıklığını yansıtıyor: "Hükümet bu savaşta bizimle değil."