İşgalci İsrail Medyası: Hizbullah Tüm Mevzilerimize...

İşgalci İsrail Medyası: Hizbullah Tüm Mevzilerimize...

İsrail medyası: Hizbullah, Nakura'dan Hermon'a kadar tüm mevzilerimize düzenli bir şekilde saldırıyor

Çarşamba günü İsrail medya organları savaşın başından bu yana Hizbullah'ın İsrail yerleşimlerine ve askeri alanlarına verdiği kayıpları açıkladı.

İsrail gazetesi Maariv, İsrailli savaş araştırmacısı Or Fialkov'un Hizbullah'ın "İsrail'e yaklaşık 1.000 zırh delici roket" attığını söylediğini aktardı.

"Hizbullah'ın Ras al-Naqoura'dan Hermon'a kadar sınır boyunca askeri mevzileri vurduğunu" belirten Fialkov, "ateşin İsrail ordusunun neredeyse tüm ön mevzilerini kapsadığını ve tam bir zırh delici füzeler kullandığını" kaydetti.

Fialkov "Birkaç günde bir birkaç saldırıyla başlayan süreç, askeri mevzilere her gün düzenli olarak ateş açılmasına dönüştü" dedi.

Siyonist,Kanal 12'nin kuzeydeki muhabiri Hizbullah'ın "belirli bir bölgeye doğru yoğun ve odaklanmış roket ateşi" başlatarak "kuzeyde yeni bir gerçeklik yarattığını ve hareket tarzını değiştirdiğini" belirtti.

AĞIR ROKETLER ATILIYOR

Siyonist Kanal 14'ün askeri muhabiri şunları söyledi: "Hizbullah'ın saldırı seviyesinde kademeli bir artış var, öyle ki daha önce hafif roketler atarken şimdi ağır roketler attığını görüyoruz," diyerek bu durumu "tehlikeli" olarak nitelendirdi.