İsrail medyası: Dün Lübnan'dan 27 füze fırlatıldı.

İsrail medyası: Dün Lübnan'dan 27 füze fırlatıldı.

İsrail medyası dün Lübnan'dan kuzeydeki Kiryat Şmona yerleşimine 25 füze ve iki tanksavar füzesinin fırlatıldığını doğruladı.

İsrail medyası, dün Lübnan'dan kuzeydeki Kiryat Şmona yerleşimine 25 füze ve iki tanksavar füzesinin fırlatıldığını bildirdi.

Bunun üzerine İsrail "ordunun" kuzeydeki birçok yolu bir sonraki duyuruya kadar trafiğe kapattığı bildirildi.

Margaliot yerleşim birimi başkanı Eitan David ise bu sabah yerleşim yerine bir tanksavar füzesinin düştüğünü belirterek, Margaliot'un savaşın başlangıcından bu yana sakin bir gün yaşamadığını kaydetti.

Dün Lübnan'daki İslami Direniş, daha önce düzinelerce Katyuşa füzesiyle Kiryat Şmona yerleşimini hedef almasının ardından, Kiryat Şmona kışlasını bir dizi Falaq füzesiyle hedef aldığını duyurdu ve doğrudan isabetleri doğruladı.

Bu hedefleme, Lübnan'daki İslami Direniş'in (Hizbullah) Filistin halkını desteklemek amacıyla İsrail işgal bölgelerini ve yerleşimlerini hedef almaya devam ettiği Nabatieh ve Al-Sevwaneh'de işgal tarafından gerçekleştirilen iki katliama ilk yanıt olarak geldi. Gazze Şeridi'ndeki direnişe destek olarak ve İsrail'in Güney Lübnan'daki köylere ve sivillerin evlerine yönelik saldırılarına yanıt olarak