İsrail Lübnan'ın Önerisini Reddetti

İsrail Lübnan'ın Önerisini Reddetti

İsrail, Lübnan'ın deniz sınırlarını çizme önerisini reddetti

İsrail, iki ülke arasındaki deniz sınırı görüşmelerinde Lübnan'ın önerisini reddetti.

Perşembe günü, Lübnan gazetesi Al-Nashra, Amerikalı arabulucu Amos Hochstein'ın daha fazla ayrıntı vermeden Lübnan'ı İsrail'in reddi konusunda bilgilendirdiğini bildirdi.

Perşembe günü, Lübnan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, "Gazze Şeridi'ne yapılan saldırı, ABD tarafından yürütülen Lübnan ve İsrail arasındaki deniz sınırlarının çizilmesi dosyasını geciktirdi" dedi.

Lübnan ve İsrail, petrol ve gaz açısından zengin 860 kilometrekarelik bir açık deniz alanı konusunda anlaşmazlık yaşıyor.

İki taraf daha önce sınırı belirlemek için ABD'nin arabuluculuğunda ve Birleşmiş Milletler himayesinde dolaylı müzakerelere girişmişti.

Ve Ekim 2020 ile Mayıs 2021 arasında, iki taraf Güney Lübnan'daki Naqoura bölgesindeki Birleşmiş Milletler merkezinde 5 tur görüşme gerçekleştirdi, ancak görüşmeler daha sonra temel farklılıklar nedeniyle donduruldu.

Ağustos ayı başlarında, üst düzey bir Lübnanlı kaynak, Lübnan'ın Hochstein'a 23. sınır çizgisine ve tüm Qana petrol sahasına bağlı kalacağına ve gaz çıkarımı ve gelirlerini İsrail ile paylaşmayacağına dair güvence verdiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı