İsrail İran Konusunda Hayal Kırıklığına Uğradı

İsrail İran Konusunda Hayal Kırıklığına Uğradı

Haaretz gazetesi, geçen hafta Washington'da gerçekleşen Amerika ve "İsrail" arasındaki müzakere turunun "pozisyonlar arasındaki boşlukları kapatmayı başaramadığını" belirtti.

Tercüme Haber / Tevhidhaber

Gazete, İsrailli ve ABD'li güvenlik danışmanlarının başkanlığındaki görüşmelerin resmi olarak iyi ve başarılı olarak tanımlandığını, ancak ikisi arasında nasıl devam edileceğine dair herhangi bir anlaşma yapılmadığını da sözlerine ekledi.

Haaretz , "İsrail"in ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İran'a yaptırım uygulamasıyla ilgilendiğini, ancak yönetimin "bu konuda hevesli olmadığını" da gördü.

Bu ayın başlarında Beyaz Saray yaptığı açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın İsrailli mevkidaşı Eyal Hulata'yı ve bir heyeti ABD-İsrail Stratejik Danışma Grubu toplantısına katılmak üzere Beyaz Saray'da ağırladığını duyurdu."

Sullivan, "Başkan Biden'ın yönetimi, diplomasinin bu hedefe ulaşmanın en iyi yolu olduğuna inanıyor." diyen Sullivan, Başkan Biden'ın diplomasinin başarısız olması durumunda ABD'nin İran'la seçeneklerini incelemeye istekli olduğunu açıkça belirttiğini belirtti .

Al-Monitor: "İsrail" İran'a askeri bir yaklaşım öneriyor

Al-Monitor daha önce şöyle yazmıştı: "İsrail-ABD stratejik görüşmelerinin alenen olumlu atmosferi bir yana, özünde durum kötü

Haberde , "İsrail'in asıl çabasının , Amerikalılara askeri harekat seçeneğini kabul ettirmek olduğu bildirildi.