israil : İran ile Yeni bir Nükleer Anlaşma Olmayacak

israil : İran ile Yeni bir Nükleer Anlaşma Olmayacak

Bugün, Salı, İsrail Hayom gazetesi, üst düzey siyasi kaynaklara atıfta bulunarak, İsrail'in İran ile yeni bir nükleer anlaşma imzalama beklentilerine ilişkin değerlendirmelerinde bir değişiklik olduğunu bildirdi .

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran ile yeni bir nükleer anlaşma imzalama beklentilerine ilişkin değerlendirmelerinde bir değişiklik olduğunu bildirdi .

Gazeteye göre, siyasi kaynaklar artık böyle bir anlaşmaya varma şansının zayıf olduğunu ve "tarafların yakın gelecekte anlaşmayı imzalama şanslarının yüksek oranda azaldığını" söyledi.

Bu yeni tahminlerin , ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ABD Başkanı Joe Biden'in bu konudaki tutumuna dayanarak ABD ve İran'ın yeni bir anlaşmaya varmasını beklediği siyasi ve güvenlik tahminlerinin bir ay önce bile geçerli olan İsrail tutumuyla yakınlaştığını söyledi

Gazete, ABD'nin İran'a birçok taviz verdiğine ve anlaşma taslağının sağlandığına dikkat çekti. İran, taslağa olumlu veya olumsuz bir yanıt vermese de , İran Devrim Muhafızlarını terör listesinden çıkarmak da dahil olmak üzere yeni koşullar sundu, ancak ABD İran'ın durumunu kabul etmeye istekli olduğunu ifade etmesine rağmen, bu konudaki temaslar başarısız oldu. Ancak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iç muhalefet bu adımı engelledi ve İran yeni koşullar belirledi, bu da İsrail'deki tarafları 2015 yılından itibaren nükleer anlaşmaya geri dönme konusunda bir anlaşmaya varma şansının azalacağına inandırıyor.