İsrail  İHA'sı Düşürüldü İşte Ayrıntılar

İsrail İHA'sı Düşürüldü İşte Ayrıntılar

Hizbullah Lübnan'ın egemenliğini savunmaya tam hazırlığı çerçevesinde, Tire'nin güneyinde Lübnan hava sahasına giren bir İsrail işgal insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu

İHA'nın Lübnan topraklarında rutin bir faaliyet yürütürken düştüğünü ve bilgi sızmasından korkulmadığını" söyledi.

İşgal savaş uçakları ise neredeyse sürekli olarak Lübnan hava sahasına giriyor ve bu da BM Güvenlik Konseyi'nin Ağustos 2006'da yayınladığı 1701 sayılı Uluslararası Kararı ihlal ediyor.

Mart ayında Lübnan'daki İslami Direniş, Lübnan topraklarının güney sınırlarındaki "El-Abbad" sahasının yakınında bir İsrail casusluk cihazı bulduğunu duyurdu.

Bu yılın başında Lübnan ordusu, bir İsrail buldozerinin Güney Lübnan'daki Metula yerleşiminin sınırlarında Mavi Hat dışında faaliyet göstermesini engelledi.

13 Ocak'ta Lübnan ordusu, ülkenin güney hava sahasını geçen bir İsrail İHA'sına ateş açtı.

Ve geçen Kasım ayında Lübnan ordusu, bir İsrail savaş gemisinin Ras Naqoura açıklarında Lübnan karasularına yaklaşık 222 metre mesafeye ve 62 dakikalık bir süre boyunca girdiğini duyurdu.

Ve geçen yıl Lübnan, son 13 yılın en büyüğü olan bir güvenlik operasyonuyla yerel ve bölgesel rotasyonla 17 casusluk ağının dağıtılması olmak üzere birçok İsrail casus ağını dağıttı .

Direniş ve ordu arasındaki bütünleşme, halkın desteğine paralel olarak Lübnan'ın egemenliğini savunmaya geliyor, çünkü birkaç hafta önce güneyliler İsrail işgalinin düzinelerce Kafr sakininin bulunduğu Kafr Shuba kasabasındaki buldozerle yaptığı operasyonları durdurdu. Shuba, Shebaa, Kafr Hamam ve Arqoub'un geri kalan köyleri, o bölgede oturma eylemini gerçekleştirmek için akın etti ve İşgal güçleriyle çatıştı.

KAYNAK:TEVHİDHABER