İsrail için her şey yolunda... 10 yıllık planda sona gelindi!

İsrail için her şey yolunda... 10 yıllık planda sona gelindi!

İsrail medyasının yaydığı 'Türkiye'de vatandaşlarımızın can güvenliği tehlikede' başlıklı haberlerin, İran ve Türkiye arasındaki ilişkileri zedelemeye yönelik olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmek için her türlü yolu deneyen İsrail, iki ülke arasındaki güçlü ve derinleşmiş ilişkileri zedelemek için son günlerde farklı metotlar izliyor. Milli Gazete'nin 'İsrail'in mezhep savaşları planı' başlığı altında manşetine taşıyarak, İsrail'in 10 yıllık planını ifşa etmişti. Her geçen gün bu planı destekler nitelikte gelişmeler yaşanıyor. Son olarak İsrail medyası, İran'ın Türkiye'de Siyonistlere suikast düzenleme planları hakkında sık sık haberler yayınlamaya başladı. İsrail medyasının yayınladığı haberlerin, aslında karşılıklı ve uzun soluklu ilişkileri etkilemeye yönelik olduğu siyasi uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

İSRAİL'DEN VATANDAŞLARINA UYARI, TÜRKİYE'YE MESAJ!

İşgalci İsrail, İran saldırabilir diyerek, Türkiye'ye gidecek vatandaşları için 'gerçek tehdit' bulunduğu gerekçesiyle seyahat uyarısı yayınladı. İran yönetimi, başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albayın sokak ortasına motosikletli iki saldırgan tarafından 5 kurşunla öldürülmesi nedeniyle İsrail'i suçlamıştı.Son suikast nedeniyle iki ülke arasında gerilim artarken, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İran'ın İsraillileri hedef almaya çalışabileceğini öne sürdü.

İşgalci İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin pazartesi günü yayımlanan açıklamasında, "İran'ın, geçen hafta Devrim Muhafızları subayının ölümünden İsrail'i sorumlu tutmasından, hatta birkaç hafta öncesinden Tahran'ın dünyadaki İsrail hedeflerine zarar verme girişimleri konusunda savunma teşkilatında artan bir endişe var." denildi.

SİYONİSTLER TÜRKİYE'Yİ MESKEN TUTTU!

Öte yandan, vatandaşlarına 'Türkiye’ye gitmeyin' çağrısı yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Perşembe günü Türkiye'yi ziyaret edecek. İran’ın olası saldırıları nedeniyle geçen hafta “ İstanbul'daki vatandaşlarına kendinizi otel odaların kilitleyin” diyen İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Ankara'ya geliyor.

Mart ayının başında da Siyonist Cumhurbaşkanı Herzog Ankara'ya gelmişti. Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lapid’in ziyaretinden yaklaşık bir ay önce İsrail’i ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüşmüştü. (Milli Gazete)