İsrail Havadan Saldırdı

İsrail Havadan Saldırdı

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah sınırında bulunan bir araba tamir atölyesine yaptığı hava saldırısında 1 Filistinli şehit oldu, 4 Filistinli de yaralandı.

Filistinli yetkililer, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal güçlerine bağlı bir helikopterin Lutfi Müdellel adlı bir şahsa ait tamir atölyesine düzenlediği bombardımanda, atölyenin tamamen tahrip olduğunu, 1 kişi şehit olurken 4 kişinin de ağır şekilde yaralandığını bildirdi.

Filistinli direnişçilerin helikopterin saldırısına karşılık verdiği, makineli tüfeklerle yoğun ateş açarak helikopterin bölgeden uzaklaşmasını sağladığı belirtiliyor.

Görgü tanıkları ise, bombardıman sırasında tahrip olan atölyeye komşu bazı dükkanların da zarar gördüğünü kaydetti.

İşgal güçlerinin hava saldırısının, Kahire'de bulunan Filistinli grupların ateşkesi kabul ettiğini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti. İşgalciler, daha önceki açıklamalarında, direnişçilerin 6 aylık ateşkes süresini daha da güçlenmek ve silahlanmak amacıyla kullanacağını ileri sürerek kabul etmemişti.

FİEM