israil gelecek ay İran'a mı saldıracak? Katil bakandan yanıt

israil gelecek ay İran'a mı saldıracak? Katil bakandan yanıt

israil işgal rejiminin Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar, israilin önümüzdeki ay İran’a saldırı planladığı yönündeki iddiaları reddetti.

İngiliz "The Telegraph" gazetesine verdiği röportajda konuşan Sa’ar, Amerikan "New York Times" gazetesinin ortaya attığı planlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ben Güvenlik Kabinesi’nin bir üyesiyim ve İran’la ilgili böyle bir kararın alındığını hatırlamıyorum” diyen Sa’ar, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ayrıca Sa’ar, israilin İran’ın nükleer silah sahibi olmasını engelleyeceklerini söyleyerek, “Bu hedef diplomatik yollarla gerçekleşebiliyorsa, bizim için kabul edilebilir bir yoldur” ifadelerini kullandı.

Daha önce yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı askerî müdahale konusunda acele etmediğini, ve Tahran’ın diyaloğa açık olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

  • doğruhaber