İsrail Dışişleri Bakanı Viyana Görüşmelerine Müdahale Etmeye Çalışıyor

İsrail Dışişleri Bakanı Viyana Görüşmelerine Müdahale Etmeye Çalışıyor

İsrail dışişleri bakanı Yair Lapid, Viyana müzakerelerinin yeniden başlamasından önce Avrupalı ​​liderlerle birkaç üst düzey görüşme yapıyor ve "İsrail'in" İran'ın diplomatik çabalarını sabote etme takıntısını gözler önüne seriyor.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail dışişleri bakanı Yair Lapid, Pazar günü İngiliz ve Fransız liderlerle İran ile 2015'te P5+1 arasında imzalanan 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırmak için Viyana Müzakerelerinin yeniden başlamasını görüşmek üzere Avrupa'ya gidiyor

İsrailli yetkilinin Pazartesi günü Londra'da İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Dışişleri Bakanı Liz Truss ile Salı günü Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi planlanıyor.

Lapid'in Londra ziyareti aynı zamanda Birleşik Krallık-İsrail ilişkilerinde yeni bir evereye işaret ediyor; Lapid ve Struss, ilgili hükümetlerinin siber güvenlik ve önleme konularında işbirliğini görecek Lapid 10 yıllık bir ticaret ve savunma anlaşması imzalama sürecinde olduklarını duyurdu. bu adım İran'ın nükleer silah edinmesi, Viyana görüşmeleri öncesinde İsrail'in kötü niyetli olduğunun bir işareti.

Daily Telegraph'ta yayınlanan ortak bir makalede Truss ve Lapid, her iki hükümetin de "İran rejiminin nükleer bir güç haline gelmesini önlemek için gece gündüz çalışacaklarını" yazdı .

Müzakereler bugün yeniden başlayacak

Cumartesi günü, İran baş müzakerecisi Ali Bagheri Kani, Pazartesi günü yapılacak Viyana müzakerelerinin yedinci turuna katılmak üzere Viyana'ya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı