İsrail Casus Birimine Yakın Siteden İran Yorumu

İsrail Casus Birimine Yakın Siteden İran Yorumu

Geçici Siyonist rejimin casus teşkilatlarına yakın bir web sitesi, İran'ın güçlü İHA'larla donatılmış gizli üssünün Tel Aviv'e karşı bir tehdit olduğunu yazdı.

Zagros Dağları'nın derinliklerinde İran İslam Cumhuriyeti Ordusuna ait gizli bir İHA üssünün sergilenmesi, geçici Siyonist rejimin medyasında büyük yankı uyandırdı.

Siyonist rejimin casusluk ajanslarına bağlı medya kuruluşlarından biri olan Debka File bu konuda şunları yazdı: 'İran, Zagros Dağları'ndaki gizli bir İHA üssünde 100 İHA sergileyerek gücünü gösterdi.

Seçilmiş İranlı bir gazeteci grubu 28 Mayıs Cumartesi günü 100'den fazla askeri insansız hava aracı gördü. Bu grup, gözleri kapalı bir şekilde 45 dakika İran'ın Zagros Dağları'nın derinliklerindeki bu gizli üsse uçtu.

Bu grup iniş yaptıktan sonra, İran Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi tarafından karşılandı.

Tümgeneral Abdurrahim Musevi, onlara şunları söyledi: 'Hiç şüphe yok ki İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerine ait insansız hava araçları bölgenin en güçlü İHA'larıdır. Bizim İHA'ları yükseltme yeteneğimiz durdurulamaz.'

Casusluk Teşkilatı Mossad'a bağlı bu web sitesi, bu üssün yeraltındaki mekanına değindi ve şunu yazdı: 'Bu insansız hava araçlarının çoğu, Amerikan Hellfire füzelerine eşdeğer olan "Ghaem-9" füzeleri ile silahlandırıldı.'

Bu web sitesi, kendi kaynaklarından naklen şu iddialarda bulundu: 'İsrail, İran'ın insansız hava araçlarını büyük bir saldırı için kullanma planının uzun süredir farkındadır.'

Pazartesi günü medya kaynakları, Geçici Siyonist Ordunun Savunma Birliklerinin direniş güçlerinin saldırılarına karşı yüksek teyakkuzda olduğunu açıkladı. Times of Israel'in internet sitesinin haberine göre, Siyonist rejimin hava savunma birimleri, İran'ın "Seyyad Hodayi'nin" şehadetine karşılık bir saldırı başlatabileceği korkusuyla kendilerini güçlendirdi. Geçici Siyonist rejimin güvenlik güçleri, Lübnan ve Suriye'de İran destekli grupların füze veya intihar saldırılarından korkuyor ve Demir Kubbe de dahil olmak üzere çeşitli hava savunma sistemleri hazırolda bekliyor.

Geçici Siyonist rejim, İran'ın insansız hava araçlarının önemli bir tehdit olduğu konusunda defalarca uyarıda bulundu.

Siyonist bir analiz sitesi kısa bir süre önce, İran'ın büyük bir askeri İHA cephaneliği geliştirilmesiyle birlikte Orta Doğu'daki oyunu değiştirme potansiyeline sahip olacağını yazdı.

Siyonist web sitesi GNS, yeni ölümcül bir silah olan intihar İHA'sının sadece Washington'un bölgedeki stratejik müttefiki olan İsrail için değil, aynı zamanda ABD'nin bölgesel çıkarları için de önemli bir tehdit oluşturduğunu yazdı.

İran'ın insansız hava araçlarının geçici Siyonist rejimin savunma katmanlarını geçme kabiliyetini vurgulayan bu web sitesi şunları yazdı: 'İran aynı zamanda, Dimona nükleer tesisine sadece 70 kilometre uzaklıktaki Gazze'ye insansız hava aracı üretmek için gereken teknoloji ve bilgiyi de aktardı. Hamas, Mayıs ayında, 11 kilo patlayıcı yüklü intihar İHA'sı kullandı.'(Ajanslar)