İsrail  Bir Körfez Ülkesini Aracı Olarak Lübnan'a Gönderdi

İsrail Bir Körfez Ülkesini Aracı Olarak Lübnan'a Gönderdi

Bir Körfez yetkilisi İsrail'den bir mesajla Lübnan'ı ziyaret etti: Savaş istemiyoruz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret eden bir Körfez yetkilisi, İsrail'in iki ülke arasındaki deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin Lübnan'ın tüm taleplerini kabul ettiğini ve savaş istemediğini, ancak İsrail'in anlaşmayı tamamlamak için biraz zaman istediğini mesajını iletti.

Kuveyt gazetesine göre bu, Hizbullah yetkilileriyle yaptığı görüşme sırasında geldi ve "İsrail tarafından bugün ve seçimlerden önce alınan herhangi bir kararın (eski Başbakan) Benjamin Netanyahu'nun hisselerinin artmasına ve onu iktidara geri döndürmesine katkıda bulunacağı" konusunda uyarıda bulundu.

Bir kaynak, "Netanyahu"nun geri dönmesi halinde, yeni İsrail hükümetinin "herhangi bir taviz vermeyeceğini ve savaş ihtimalinin yeniden artmasıyla birlikte işlerin yeniden zirveye çıkacağını" söyledi.

Birkaç gün önce Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı "Abdullah Bouhabib", güney deniz sınırlarının çizilmesi dosyasındaki müzakerelerin ileri aşamalara girdiğini açıkladı.

Uluslararası güçler "UNIFIL"in Güney Lübnan'daki Ras Naqoura bölgesindeki karargahında, Ekim 2020'den 14 Mayıs 2021'e kadar Lübnan ve İsrail arasındaki deniz sınırlarını belirlemek için beş tur dolaylı müzakere gerçekleştirildi.