İsrail bir çocuğu daha katletti
İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki Beyt Lahiye bölgesinde bu sabah (26 Nisan Cumartesi) düzenledikleri bombardımanda bir Filistinli çocuğu...
İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki Beyt Lahiye bölgesinde bu sabah (26 Nisan Cumartesi) düzenledikleri bombardımanda bir Filistinli çocuğu şehit etti, 10 Filistinli sivili de yaraladı.
Hastane kaynakları, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptıkları açıklamada, Meryem Maruf adlı çocuğun saldırıda şehit olduğunu, yaralı 10 kişi arasında iki İslami Cihat üyesi mücahitlerle iki de kadın olduğu belirtildi. Yararlılar Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal avdan Hastanesi’ne kaldırıldılar.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Lahiya’da Hasan Maruf’un evini kuşattığını ve evin etrafında meydana gelen çatışma sırasında çocuk yaştaki Meryem Maruf’un şehit olduğunu bildirdi.
Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, mücahitlerden birinin bölgeye sızmaya çalışan bir grup siyonist birliği tespit ettiğini, ardından da dört patlayıcıyı art arda patlattığını bildirdi.
Tugaylar, çatışmalar devam ederken, işgal güçlerine bağlı helikopterlerin ve savaş gemilerinin kıyıya yanaşarak bölgeye gelişigüzel ateş açtığını ve onlarca askeri zırhlı aracın bölgeye girmeye çalıştığını kaydetti. Kassam Tugayları, bölgeye sızmaya çalışan işgal güçlerine karşı kısa menzilli Kassam füzeleri ve havan topu atıldığını ifade etti.
Tugaylar açıklamasında, mücahitlerin Gazze etrafında gözlerini dört açtığını ve düşman kuvvetlerini sürekli gözlediğini belirterek işgal ordusunu Gazze labirentlerinde perişan edeceklerini bildirdi.
Kudüs Müfrezeleri ise, yaptığı açıklamada işgal uçaklarının düzenlediği füze saldırısında iki mücahidin yaralandığını duyurdu.
FIEM
