İsrail 5 Filistinli'yi Katletti
Siyonist işgal güçlerinin Gazze’nin güney kesiminde yer alan Rafah sınır kapısı yakınlarında düzenledikleri saldırılarda biri sivil toplam 5 Filistinli şehid oldu, 20 kişi de yaralandı.
Bu sabah erken saatlerde Gazze’nin güneyinden zırhlı araç ve tanklar eşliğinde saldırı başlatan işgal güçlerine karşı koyan Filistinli direnişçiler işgal ordusuna bağlı savaş helikopterinden fırlatılan füzenin hedefi oldu. İsabet alan direnişçilerden ikisi şehid olurken bölgede bulunan bir sivil de hayatını yitirdi. Saldırıda 20 kişi de yaralandı.
Filistin sağlık bakanlığına bağlı acil yardım ve olağanüstü durum bölüm müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn’nin verdiği bilgiye göre şehid düşenlerin isimleri şöyle: İzzeddin Kassam Tugayları’ndan Nessar Ebu Şebab (23), Salahaddin-i Eyyubi Zafer Müfrezeleri’nden Abdüsselam Ebu Suseyn (24) ve Abdülkerim Muhammed el-Galban (24) isimli vatandaş.
Bölgedeki yerel kaynaklardan merkezimize ulaşan bilgilere göre işgal güçlerine karşı Filistin direniş güçleri hep birlikte karşı koyuyor. İşgal güçlerine karşı direnen gruplar arasından İzzeddin Kassam Tugayları, Kudüs Seriyeleri ve Salahaddin-i Eyyubi Zafer Müfrezeleri yer alıyor.
Bu sabah erken saatlerde Gazze’nin güney kesiminden saldırı başlatan Siyonist işgal birlikleri 23 yaşındaki İbrahim Süleyman adlı direnişçiyi şehid etmişti. Ayrıca birkaç gün önce işgalcilerin Gazze’nin orta kesimlerinde yer alan Han Yunus kentine düzenledikleri saldırıda ağır yaralanan Adnan Ebu Heddaf (21) adlı direnişçi, tedavi görmekte olduğu hastanede bu sabah saatlerinde yaşamını yitirmişti. Böylece bugün yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı şuana kadar beşe ulaşmış oldu. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada Siyonist saldırıların karşılıksız kalmayacağı uyarısında bulunuldu.
FİEM
