İsrail, 21 Yılda  19.000  Çocuğu Tutukladı

İsrail, 21 Yılda 19.000 Çocuğu Tutukladı

işgal, Kudüslü-Filistinli çocuk Muhammed Sabah'ı fiilen 10 yıl hapse mahküm etti

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Güney Valiliklerindeki Tutuklular ve Eski Mahkumlar İşleri Komisyonu, işgal gücü mahkemesinin dün, Çarşamba günü verdiği kararı ve tutsak Al-Shibl Al-Makdisi, Muhammad Halid Abu Sneina hakkındaki haksız kararı kınadı, Siyonistler on yıl hapis ve yüz yetmiş bin şekel para cezası ile, cezalandırdı

Komisyon, bugün Perşembe günü yayınladığı ve açıklamada, bu kararın uluslararası hukuk sistemine ve insan hakları sistemlerine saygısızlığın boyutunu gösterdiğini söyledi.

Komisyonun güney vilayetlerindeki idare başkanı Hassan Quneita, “Tutsak Al-Cub Al-Sabah hakkındaki kararın, işgal ülkesindeki yargı ve mahkemelerin komplo kurduğuna dair kanıtların olduğunu açıkladı

Kudüs Mahkumlar Komitesi başkanı Amjad Ebu Asab, işgal altındaki Kudüs'teki Merkezi İşgal Mahkemesi'nin Kudüslü çocuk Muhammed Halid Muhammed Sabah hakkında haksız bir karar çıkardığını ve onu on yıl hapis ve 170.000 ağır para cezasına çarptırdığını söyledi.

Ebu Asab, tutsak Abu Sneina'nın altı ay Ramle cezaevi hastanesinde kaldığını, ardından Megiddo Hapishanesine ve ardından Damoun Hapishanesine nakledildiğini belirtti.

Ebu Asab Sneina adlı çocuğun Eski Şehir'de işgal askerleri tarafından doğrudan vurulduktan sonra ağır şekilde yaralandıktan sonra 28 Ekim 2019'da tutuklandığını ve yoğun güvenlik altında hastaneye sevk edilmesini gerektirdiğini ve çeşitli operasyonlar geçirdiğini anlattı.

Mahkumları komisyonuna göre, işgal makamları, Eylül 2000'de ikinci intifadanın patlak vermesinden bu yana, 10 yaşından küçük çocuklar da dahil olmak üzere 18 yaşından küçük yaklaşık 19.000 çocuğu tutukladı.