İsmail Heniyye'den Ateşkes Açıklaması

İsmail Heniyye'den Ateşkes Açıklaması

Hamas lideri İsmail Heniyye, siyonist rejim ile varılan ateşkes ile ilgili konuştu. Haniye, "İsrail de bağlı kaldığı sürece ateşkes anlaşmasına bağlı kalacağız" dedi.

Siyonist rejim ve Hamas arasındaki ateşkes sürerken Hamas lideri İsmail Heniyye yaptığı açıklamada, anlaşmaya uymalarının siyonistlere bağlı olduğunu vurguladı.

"İSRAİL UYDUĞU SÜRECE BİZ DE ANLAŞMAYA UYACAĞIZ"

- Hamas, düşman hareketleriyle bu anlaşmayı uygulamayı taahhüt ettiği sürece onu başarılı kılma konusundaki kararlılığını teyit ediyor. Dini hareketimiz, aynı zamanda iyi girişimlerin devamını ve halkımıza yönelik Siyonist saldırganlığın sona erdirilmesine yönelik devam eden çabaları da memnuniyetle karşılıyor. Buna Gazze ablukasının kapsamlı bir şekilde kaldırılması, esir değişimi, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların durdurulması ve halkımızın başkenti Kudüs'te bağımsız ve kendi kaderini tayin etme hakkı olan bir Filistin devleti kurmak için tüm meşru ulusal haklarını kullanmasının sağlanması eşlik ediyor.

- Bu müzakereleri yüksek bir sorumlulukla ve halkımızı rahatlatmak, ölüm makinesini ve vahşi katliamları durdurmak için vizyonumuz/önceliklerimiz empoze etmek yerine düşmanın kendi gündemini dayatmasına veya bu ateşkesin haklarından kaçmasına izin vermemeden dikkatli bir dengeyle yönettik.

Siyonist rejimin haftalarca ateşkese yanaşmadığını hatırlatan Heniyye, Gazze haklının cesareti ve iradesi ile bu noktaya gelindiğini dile getirdi.

"HALKIMIZIN İRADESİ ATEŞKESE YOL AÇTI"

- İsrail ateşkesi kabul etmeyeceğini açıkladı. Bu bağlamda, insani ateşkes öngören son Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasını reddetti. Ancak 50 güne yakın süren suç ve vahşet sonrasında halkımızın mücadelenin her alanındaki metanet ve direnişi sayesinde düşman direniş şartlarına uydu. Gururlu halkımızın iradesi, ateşkes anlaşmasına ve kısmi mahkum değişimine yol açtı.