İsmail Heniyye İstanbul'da

İsmail Heniyye İstanbul'da

İsmail Heniyye hareketin liderlerinden ve Siyasi Büro üyelerinden Halil El-Hayye ile birlikte, İstanbul'da Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin yöneticileriyle bir araya geldi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye hareketin liderlerinden ve Siyasi Büro üyelerinden Halil El-Hayye ile birlikte, İstanbul'da Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin yöneticileriyle bir araya geldi.

Heniyye, Müslüman Alimler Birliği'nin yöneticilerini ziyareti vesilesiyle yaptığı açıklamada, Filistin evinin, mevcut şartlara ve dönemin tabiatına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesinin Hamas'ın öncelikli konularından olduğunu dile getirdi.

Heniyye, burada seçkin ilim adamlarıyla yaptığı görüşme esnasında hareketlerinin ulusal bir koalisyon oluşturmayı ve işgale karşı cihadın ve direnişin daha aktif hale getirilmesi için tüm ulusal hareketler arasında bir uzlaşma sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Bu arada Heniyye, mübarek Mescidi Aksa'nın karşı karşıya olduğu tehlikeler, maruz kaldığı baskınlar, siyonist işgal güçlerinin bu kutsal mabedin alanına yönelik olarak düzenlediği ve artık gündelik hale getirdiği saldırılar, işgal güçlerinin sözde bayrak yürüyüşleriyle bağlantılı olarak yaşanan olaylar hakkında da bilgi vererek Mescidi Aksa'nın İslami kimliğinin korunması için çabaların birleştirilmesinin önemine değindi.

Heniyye, Kudüs ve Mescidi Aksa davalarının ümmetin birliğinin en önemli başlıkları arasında yer aldığına işaret ederek buranın Resulullah'ın isra ve mirac mekanı olduğunu hatırlattı.

Heniyye bu arada ilim adamlarının Kudüs ve Mescidi Aksa davası konusunda gösterdikleri duyarlılıktan ve yürüttükleri çabalardan da övgüyle söz ederek, bütün bu çabalarının memnun edici olduğunu belirtti. (Ajanslar)