İsmail Heniye Taliban Heyeti İle Türkiye'de  Görüştü

İsmail Heniye Taliban Heyeti İle Türkiye'de Görüştü

Haniye'nin Türkiye'de bir Taliban heyetiyle görüştü

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı Afgan Talibanı'ndan bir heyet ile yaptığı görüşmede Filistin'deki ve dünyadaki gelişmeleri ele aldı.

Al-Quds Al-Arabi gazetesinin gönderisine göre, Hamas hareketinin Türkiye'deki siyasi ofis başkanı İsmail Haniyeh, Taliban liderliğindeki Afgan hükümetinden bir heyeti ağırladı ve bu süreçte Toplantıda Filistin'deki ve dünyadaki gelişmeler ele alındı.

Bu kapsamda Hamas hareketi yaptığı açıklamada, Haniyeh'in hükümet sözcüsü başkanlığındaki Afganistan'dan bir heyeti ağırladığını, Kudüs, Mescid-i Aksa ve işgal altındaki Batı Şeria'daki son gelişmeleri, iklim durumunu ve uluslararası gelişmeleri incelediklerini duyurdu. .

Bu açıklamada ayrıca iki tarafın, İslam ümmetinin bir meselesi olarak Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve tüm Müslümanların dayanışması gereğinin vurgulandığı ve birlik ve beraberlik içinde olunduğunun ilan edildiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamaya göre, bu görüşmede Haniye Afganistan'ın Filistin meselesindeki tutumunu överken, Afganistan ve Filistin deneyimini benzer değerlendirerek, "Afganistan'ın özgürlüğü Filistin ulusuna ve özgür dünya insanlarına daha fazla umut veriyor. dedi

Haniye ayrıca Filistin ulusunun mevcut durumunu ve işgalcilerin Kudüs ve Batı Şeria'daki suçlarını ve Nablus ve Batı Şeria'nın diğer bölgelerindeki şehitleri ele aldı ve direnişin yoğunlaşmasına ve Filistinli gençlerin katılımına atıfta bulundu.

Afgan hükümetinin sözcüsü Zabihullah Mücahid, bu görüşmede Hamas hareketini ve Filistin direnişini överken, Filistinlilerin tam desteğini, haklarını ve direnişini vurgulayarak, “Sizinle, direnişiniz, istikrarınız ve direnişinizle gurur duyuyoruz” dedi.

Mücahid, "Yedinci Uluslararası Alimler Toplantısı"na katılmak üzere Taliban hükümetinden bir heyet ile Türkiye'ye gitmişti. Haniyeh ile görüşmesi dün gerçekleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı