İslami Cihat Lideri: Siyonist İsrail ile Normalleşmek Kudüs'ün Bizim Olmadığını Kabul Etmektir

İslami Cihat Lideri: Siyonist İsrail ile Normalleşmek Kudüs'ün Bizim Olmadığını Kabul Etmektir

İslami lideri şefi İsrail ile normalleşme müzakerelerini kınadı

İslami Cihat lideri, İsrail'in Suudi Arabistan'la barış yapma çabalarının ortasında grup Filistin Toprakları ve komşu devletlerde gösteriler düzenlerken, Cuma günü Arapların İsrail ile ilişkileri normalleştirme girişimlerini kınadı .

Siyonist projeyle normalleşmeye koşanlar şunu bilmeli ve biliyorlar ki, bu onların Filistin'in bizim olmadığını, Kudüs'ün camisiyle birlikte bizim olmadığını kabul etmeleridir.

İsrail tarafından aranan ve ABD ve diğerleri tarafından terörist olarak tanımlanan Ziad Al-Nakhala video konuşmasında şunları söyledi.

Bu sözler, hareketin kuruluşunun 36. yıldönümünü kutlayan Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Suriye'deki göstericilere yayınlandı.

Gazze mitingine askeri üniformalar giymiş silahlı ve maskeli mücahitler katıldı. Organizatörler, açık hava alanındaki toplantıya vardıklarında katılımcıların üzerine basmaları için İsrail ve ABD'nin iki dev bayrağını yerleştirdiler.

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan ve İsrail'i, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in yanı sıra Fas ve Sudan arasında daha önce varılan anlaşmalara dayanacak bir anlaşma aramaya teşvik etti. Filistinlilerin statüsünün kararlaştırılması gereken temel konular arasında yer aldığı herhangi bir anlaşmanın uzak bir ihtimal olduğu görülüyor.

Al-Nakhala, İslami Cihad'ın yalnızca İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine değil, aynı zamanda 1978'de İsrail ile Mısır arasında Camp David Anlaşması ile başlayan tüm barış sürecine de karşı olduğunu söyledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER