İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Kahire'ye Gitti

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Kahire'ye Gitti

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri bu çetrefilli dosyaları görüşmek üzere Kahire'ye gitti.. İsrail ordusu 24 saat içinde ikinci kez Eriha'ya saldırıdı

TERCÜMEHAABER /TEVHİDHABER

Kahire / “Rai Al-Youm”: “İslami Cihad” hareketinin Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhala, Filistin'in durumundaki gelişmeleri görüşmek üzere Cuma akşamı geç saatlerde Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi.
Hareketin sözcüsü Daoud Shehab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nakhala'nın "Mısır'dan gelen bir davet üzerine Filistin'in durumundaki gelişmeleri görüşmek üzere Kahire'ye geldiğini" söyledi.


Mısır, hareketten bir delegasyonun başında Kahire'yi ziyaret etmesi için Genel Sekreter'e resmi bir davet gönderdi" diye ekledi.


Ziyaret sırasında "(Al-Nakhala)'nın Mısırlı yetkililerle görüşmeleri planlanıyor" dedi.
Toplantılarda "genel olarak siyasi gelişmeler, saha durumu ve İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs şehrine yönelik saldırganlığı" tartışılacağını açıkladı.

Filistin toprakları, 26 Ocak'ta Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampında İsrail ordusunun kurşunlarıyla 9 Filistinlinin öldürülmesi ve ertesi gün de İsrail tarafından 7 İsraillinin öldürülmesiyle son günlerde yoğunlaşan tırmanan gerilime tanık oluyor.


Bugün Cumartesi şafak vakti, bir İsrail kuvveti aranan kişileri aramak için Akabat Jabr kampına baskın düzenledi, bu da silahlı çatışmalara ve silahlı çatışmalara yol açtı ve bu, 24 saat içinde kampa yapılan ikinci saldırı oldu.
Görgü tanıkları, İsrail ordusunun, civarda silahlı çatışmalar yaşandığını duyunca kamptaki Al-Maqayta mahallesine baskın düzenlediğini ve bir evi çevrelediğini bildirdi. Sonuç olarak, bir aileden 3 Filistinli tutuklandı.
İsrail ordusu, kentin güneyindeki Almog yerleşimine yakın bir restoranda meydana gelen silahlı saldırının failini herhangi bir hasara yol açmadan arama çalışmaları kapsamında Ariha'nın tüm çıkışlarına kontrol noktaları kurduğu için bir haftadır askeri kuşatma uyguluyor.