İslami Cihad: Yemen ve Filistin'in düşmanı birdir

İslami Cihad: Yemen ve Filistin'in düşmanı birdir

Filistin İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Davud Şahab, Yemen ve Filistin'in düşmanlarının bir olduğunu belirterek, "Yemen savaşı ABD ve Siyonist rejimin çıkarlarına hizmet ediyor ve derhal durdurulmalı." dedi.

Filistin İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Davud Şahab, Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen'deki son cinayetleri hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen ve Filistin'in düşmanları birdir ve Gazze halkının Yemen halkına destek gösterileri, Yemen'e yönelik saldırganlığın durması gerektiğine dair açık bir mesaj verdi."

Davud Şahab, "Hikmetin ve basiretin tecellisi olan Yemen'in yıkımı durdurulmalıdır. Yemen, Arap ve İslam ümmeti için büyük bir stratejik rezervdir ve bu ülkenin yıkımı, Siyonist rejimin ve ABD'nin Arap ve İslam ülkelerine karşı giriştiği planlara hizmet etmektedir. İslami Cihad hareketi, Yemen'in yok edilmesinin Siyonist rejim tarafından yönetilen Batılı ve sömürgeci güçlerin çıkarına olduğuna inanıyor." diye belirtti.

İslami Cihat Hareketi Sözcüsü, "Yemen'e destek gösterileri yapan insanlar, hiçbir çatışmanın yanında yer almamakta ve ihtilafları güçlendirme çabası içinde olmak istememektedirler. Bilakis, masum Yemen halkının bölünmesinin, ihtilaf içine düşmesinin ve dökülen kanlarının yeterli olduğunu ilan etmek istediler. Yemen'deki savaş için milyarlarca dolar harcanırken, Arap ve İslam ülkelerinde milyonlarca insanın açlıktan ve yoksulluktan ölmesi bizim için acı vericidir." açıklamasında bulundu. (Ajanslar)