İslami Cihad Lideri Mısır'a Gidiyor

İslami Cihad Lideri Mısır'a Gidiyor

El Nahle Siyonist Saldırganlığın durdurulması, işgal güçlerinin geri çekilmesi ve yeniden yapılanma konusunda net bir vizyonla Mısır'a gidiyoruz

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale, Çarşamba günü Mısır'a Siyonist işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesini ve saldırısını durdurmayı ve yeniden inşa etmeyi amaçlayan net bir vizyonla gideceğini doğruladı.

Al-Nakhle yaptığı açıklamada, mahkum değişiminin ancak İslami Direniş Hareketi Hamas liderliğindeki siyasi güçler tarafından temsil edilen Filistin halkı tarafından üzerinde anlaşmaya varılan siyasi bir süreç içinde "hepimiz herkes için" ilkesiyle gerçekleşeceğini söyledi.

Siyonist düşman medyasının iddiasına göre , "İsrail Katar'a, Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişindeki yaklaşık 40 mahkumun serbest bırakılması karşılığında Filistinli mahkumları serbest bırakmaya hazır olduğunu bildirdi.

Hamas bugün, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye geldiğini, Gazze Şeridi'nde ateşkese varılmasını ve Siyonist düşmanla esir takasını merkeze aldığını duyurdu.

Birkaç gün önce Hamas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlık kesin olarak sona ermedikçe herhangi bir mahkum takası müzakeresi başlatmama pozisyonunu yineledi.

Kaynak:Haber Kaynağı