İslami Cihad, İran ile Suudi Arabistan Arasında İmzalanan Anlaşma Hakkında Açıklama Yaptı

İslami Cihad, İran ile Suudi Arabistan Arasında İmzalanan Anlaşma Hakkında Açıklama Yaptı

Filistin İslami Cihad hareketi, İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normale dönmesini memnuniyetle karşılarken, bu anlaşmanın Filistin davasına olumlu yansımasını umduğunu ifade etti.

Filistin Enfermasyon merkezinin haberine göre İslami Cihad, İran ile Suudi Arabistan arasında varılan anlaşmanın ve ilişkilerin geri dönmesinin doğru yönde atılmış önemli ve büyük bir adım olduğunu duyurdu.

Filistin hareketi, bölgedeki tansiyonun düşürülmesinin bölge ve halklarının yanı sıra Arap ve İslam ülkeleri ile tüm dünya ülkelerinin yararına olduğunu sözlerine ekledi.

İslami Cihad, bu açıklamada ayrıca iki Müslüman ülke olan İran ve Suudi Arabistan arasındaki anlaşmanın Filistin davasına olumlu yansıyacağını ve Filistin halkının haklarını, tarihsel ve meşru haklarını geri alma mücadelesini ve direnişini destekleyeceğini umduğunu da ifade etti.

İran cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin Şubat ayında Pekin'e yaptığı ziyaretin ardından Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Shamkhani, 15 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinde varılan mutabakatların takibini yapmak amacıyla Pekin'de yoğun görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu müzakerelerin sonunda, dün 19 Mart 1401'de Pekin'de Dini Lider'in temsilcisi ve Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Shamkhani ve Bakan Mosaed bin Mohammad Al-Aiban tarafından üçlü bir bildiri imzalandı.

İran ve Suudi Arabistan bu açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağını ve önümüzdeki birkaç ay içinde büyükelçiliklerin yeniden açılacağını duyurdu .

Kaynak: TEVHİDHABER