İslami Cihad  Heyeti bu Ay Cezayir'e Gidecek

İslami Cihad Heyeti bu Ay Cezayir'e Gidecek

"İslami Cihat" hareketinin siyasi bölümünün başkanı ve siyasi büro üyesi Muhammed el-Hindi, hareketten bir heyetin bu ayın sonunda Cezayir'e gideceğini açıkladı

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Al-Hindi, toplantıların "bireysel olacağını ve bu ileri bir zamanda heyet halinde toplantılar düzenliyeceğini açıkladı.

Geçen ay Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune, Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas'ı Cezayir'deki cumhurbaşkanlığı merkezinde kabul ettikten sonra, ülkesinin Filistinli grupların kapsamlı bir konferansına ev sahipliği yapma niyetini açıkladı.

Tebboune, ülkesinin Filistin Devletine 100 milyon dolarlık bir çek vermeye karar verdiğini, bu yardımın niteliğini ve Filistin Otoritesini desteklemek için yapılan yıllık katkının dışında olup olmadığını açıklamadı ayrıca .Cezayir üniversitelerinde Filistinli öğrencilere burs tahsis edildiğini duyurdu.

Filistinli gruplar geçen Haziran'da Mısır'ın resmi davetine cevaben Mısır'ın başkenti Kahire'de bir dizi siyasi ve saha dosyasını Filistin arenasında görüşmek üzere diyalog kurmayı planlamıştı, ancak bu toplantı iptal edildi.

Bu ziyaret Filistinli grupların Kahirede toplanmasından aylar sonra geldi Görüşlmelerin ana konusunun Filistin'de yapılacak seçimller ile ilgili olduğu belirttiliyor .

Kaynak:Haber Kaynağı