İslami Cihad Hareketi'nden İmam Hamanei'ye Mektup

İslami Cihad Hareketi'nden İmam Hamanei'ye Mektup

- Filistin İslami Cihad Hareketi, İmam Hamanei’ye teşekkür mektubu gönderdi

Filistin İslami Cihad Hareketi, İmam Hamaney’e gönderdiği teşekkür mektubu hareketin lideri Ziyad Nehale tarafından kaleme alınırken mektupta şu ifadelere yer verildi: ‘Sizin her düzeyde devam eden desteğiniz, Filistin halkının Kudüs’ün Kılıcı savaşında kazandıklarında en büyük ve en önemli rolü oynadı.

Kutlu milletimiz ve direnişimiz, her yerde düşmanları rahatsız ve müminleri de mutlu etti ve düşman hükümetini örümcek ağından daha zayıf hale getirdi.

Sizin vasıtanızla, uzun yıllardır bizimle birlikte olan ve tecrübelerini bizimle paylaşan Kudüs Gücü'ndeki kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Burada, kıymetli ve sevgili şehit ve şahadetiyle yüce bir makama ulaşan ve bu tarihi zamanda varlığından mahrum kaldığımız General Hacı Kasım Süleymani’yi anmayı kendime bir görev biliyorum.

Şehit Süleymani'in kardeşleri Hacı İsmail Kaani, arkadaşları ve yardımcıları, an be an bizimle bu savaşın yönetiminde hazır bulundular ve onların varlığı birçok faydayı beraberinde getirdi.

Şahsım ve İslami Cihat Hareketi komutanlığındaki kardeşlerim ve bu hareketin üyeleri tarafından ve aynı zamanda Kudüs Tugayları ve askerleri tarafından onur ve gururla sizi tebrik ediyorum.’

Ziyad Nehale mektubunun sonunda İmam Hamanei’ye şunları yazdı: ‘Yüce Allah’tan sizi korumasını ve sizin büyük varlığınızın devam etmesini ve İran İslam Cumhuriyeti’ni ve onun cesur askerlerini korumasını niyaz ediyorum.’

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Haniye de dün Gazze'de ateşkes ilan edilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada şunları söyledi: ‘Direnişe mali ve silah yardımı vermekten asla kaçınmayan İran İslam Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyoruz. Bu savaşta onurlu bir duruş sergileyen tüm Arap ve İslam ülkelerini de teşekkür ediyoruz.’

Filistin direnişi ile Siyonist rejim arasındaki çatışmalar, 10 Mayıs’ta bu rejimin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırılara son verilmesi için direnişin verdiği zamanın bitmesinin ardından başladı.

Cuma sabahına kadar süren bu çatışmada Siyonist rejim, yerleşim alanlarına yönelik saldırılarında Filistinli kadın ve çocukları öldürdü, işgalci rejimin bu suç ve cinayetlerine karşılık olarak Filistinli direniş grupları da bu rejimin mevzilerini hedef aldı ve büyük bir roket saldırısı başlattı ve Siyonist rejimin Demir Kubbe sistemi bunların çoğunu engelleyemedi.

Dün akşam, bazı haber kaynaklarının ateşkes olasılığını bildirmesinin ardından, Siyonist rejimin güvenlik kabinesi, Mısır'ın arabuluculuğunda bir ateşkesi resmen kabul etti.

Filistinli direniş grupları da bu açıklamadan bir saat sonra ayrı ayrı açıklamalarda bulunarak, Tel Aviv bu anlaşmaya bağlı kaldığı sürece bu ateşkese uyacaklarını söylediler.

Filistinliler, Tel Aviv'in Filistin direnişine karşı bu yeni maceradaki yenilgisini ve Siyonist rejimin ödediği ağır bedelleri kutlamak için, Kudüs şehri de dâhil olmak üzere Gazze ve Batı Şeria'da sokaklara çıktı.  (Ajanslar)