İslami Cihad Hareketi'nden çağrı

İslami Cihad Hareketi'nden çağrı

Filistin İslami Cihad Hareketi, Siyonist yerleşimcilerin genç bir Filistinliyi şehit etme girişimini kınarken, Siyonist rejime karşı silahlı direniş de dahil olmak üzere her türlü direniş çağrısında bulundu.

Filistin El-Yom'un bildirdiğine göre; Filistin İslami Cihad hareketi Siyonist yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik eylemlerini kınadığı bildirisinde, söz konusu çirkin cinayetlerin işgalci Siyonist rejim ve yerleşimcilerin Filistin milletine yönelik ilan ettiği savaş doğrultusunda gerçekleştirildiğini duyurdu.

İslami Cihad Hareketi bildirisinin devamında şu ifadelere yer verdi: İslami Cihad Hareketi, işgalcileri caydırmak, topraklarından ve kutsal alanlarından kovmak için başta silahlı direniş olmak üzere her türlü direnişin devam etmesini ve savaş alanlarının genişletilmesini istiyor.

Hamas hareketi daha önce yaptığı açıklamalarda bir Filistinli gencin Siyonistler tarafından şehit edilmesini kınarken, "Bu suç, yerleşimcilerin halka, kutsal yerlere ve milletimizin malına karşı yürüttüğü kirli savaşla paralellik göstermektedir." ifadesini kullanmıştı. .

Radikal Siyonist yerleşimciler, işgalci rejim güçlerinin desteğiyle Nablus'un güneyindeki köylerde Filistinlilerin evlerine sürekli baskın düzenliyor. (Ajanslar)