IŞİD Mahkumları Drizor'dan Haseke'ye Naklediliyor

IŞİD Mahkumları Drizor'dan Haseke'ye Naklediliyor

Uluslararası Koalisyon ve SDG, DAİŞ mahkumlarının Deyrizor'daki cezaevinden Haseke'deki başka bir cezaevine, nakil sürecini kolaylaştırmak için koalisyon tarafından güvence altına alınan kara yoluyla nakledilmesi için çalışıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

El Mayadin kaynakları bugün Salı günü, uluslararası koalisyon güçlerinin ve PKK'nın Suriye Demokratik Güçleri (SDG) üyelerinin Deyrizor cezaevlerinden Haseke Valiliği'ndeki hapishanelere büyük grup IŞİD mahkumlarını nakletmek için çalıştığını bildirdi.

Kaynaklar, "Operasyon, Amerikan koalisyonundan devriyeler tarafından desteklenen bir dizi QSD askeri aracıyla karadan gerçekleştirildi" dedi.

Aynı kaynaklar, "koalisyon, ulaşımı güvence altına almak için Haseke ile Deyrizor'u birbirine bağlayan yolu birkaç saat trafiğe kapattı" dedi.

El Mayadin , geçtiğimiz Pazar günü güvenilir kaynaklardan , uluslararası koalisyonun son olaylarda teslim olan tüm IŞİD unsurlarını, daha önce açıklanan "SDG" güçlerinin mahkumları daha güvenli bir yere transfer etmesine rağmen Endüstriyel İkincil Cezaevi binasına naklettiğini ettiğini öğrenmişti.

Kaynaklara göre, "Koalisyon, cezaevi ve çevresine güvenlik noktaları yerleştirdi ve çok sayıda örgüt üyesi, bilinmeyen bir yere transferlerinin önünü açabilecek bir hareketle sakallarını tıraş etmeye zorlandı. alanlar."

Aynı zamanda Uluslararası Koalisyon, "SDG(PKK) Haseke'deki Ghweran hapishanesini IŞİD üyelerinden arındırdı ve tamamen güvence altına almak için bölgenin çevresinde operasyonlara başladı" dedi.