İşgalcilerin Şafak Baskınında Cenin'de Üç Filistinli Şehit Oldu

İşgalcilerin Şafak Baskınında Cenin'de Üç Filistinli Şehit Oldu

CENİN (AA) - Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesine bağlı Cenin kentinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 3 Filistinli yaşamını yitirdi.

Siyonist işgal güçlerinin bugün (8 Aralık Perşembe) sabahın erken saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri silahlı saldırılarda üç Filistinli şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin kalabalık bir askeri birlikle, bir tane de askeri buldozer kullanarak Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında üç vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu. İşgal güçlerinin baskın sırasında aynı zamanda evlerin çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdiklerine dikkat çekildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinin baskınlarının Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalara neden olduğu, bu sırada çevredeki binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancıların ateş ettikleri ve Ata Şelbi, Tarık Ed-Demec ve Sıdkı Zekarine isimli şahısların şehit oldukları belirtildi.

Filistinli gençlerin işgal güçlerine ciddi bir şekilde karşı koydukları ve bu yüzden şiddetli çatışmalar meydana geldiği dile getirildi.

Hamas'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, işgal güçlerine Cenin Mülteci Kampı civarındaki El-Hedef bölgesinde yoğun bir şekilde ateş edildiğini ve üzerlerine patlayıcı maddeler atıldığını dile getirdi.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları da işgalcilerin askeri araçlarını kuşatmaya alarak üzerlerine ateş ettiklerini ve patlayıcı attıklarını dile getirdi.


Filistin Enformasyon Merkezi