İşgalcilerin kahvesi Starbucks'tan

İşgalcilerin kahvesi Starbucks'tan

Amerika'nın dünyaca ünlü kafe zinciri Starbucks Coffee, "boykot edilecek firma ve ürünler" listesinin başında gelir. Peki Starbucks kafe en çok nerelerde yaygın?

Amerika'nın dünyaca ünlü kafe zinciri Starbucks Coffee, elden ele, e-mailden e-maile dolaşan o malum "boykot edilecek firma ve ürünler" listesinin başında gelir.

Yahudi kökenli Amerikalı işadamı Howard Schultz'ın sahip olduğu Starbucks'un çalışma sahası dışındaki icraatları pek çok çevrede bir bir anlatılır.

İsrail'deki ve Amerika'daki Yahudi örgtlerine büyük yardımlardan tutun da,homoseksüellere ve kürtaja verdiği desteğe varıncaya kadar sadece İslam dünyasında değil batıda da tepkiyle karşılaşılan bir yığın faaliyetin ve desteğin arkasında bu firmanın olduğu vurgulanır.

Geçenlerde, ABD Bakanlığı Pentegon, 2003 tarihinden itibaren askerlerine tonlarca kahve ve diğer ürünlerini ücretsiz olarak ikram etmelerinden dolayı, bir başka şekilde ifade edecek olursak askerlerinin beleş kahvelerle katliam yorgunluğunu atmalarına vesile oldukları için Starbucks firmasının yetkililerine teşekkürlerini sundu.

Buarada Starbucks'a ilişkin olarak ilginç bir anektodu belirtmekte fayda var. Özellikle İslam dünyasında yürütülen onca boykot çağrılarına rağmen sürekli olarak büyümeye devam eden kafe 30 ülkede 11 bin şube açtı. Firma geçen yıl karını %12 oranında arttırarak 564 milyon dolara çıkardı.

İlginç olan ise Yahudi eğitim programı "Aish HaTorah"(Tevrat yaşantısı)na destek veren, "anti-Semitist ve radikal" Müslümanlara mücadele için milyonlarca dolar bağışlayan, bu nedenle "Siyonizm dostu" ödülü alan Starbucks firması sadece 2006 yılında başta körfez ülkeleri olmak üzere Arap dünyasında tam 2199 yeni şube açtı.